Helen en Nadine denken dat een man soms bèst handig is…

Helen en Nadine

Als lesbisch stel, gaan Helen en Nadine met veel liefde en plezier samen door het leven. Maar soms, heel soms, moeten we toegeven dat een man best handig kan zijn. Hieronder 7 momenten waarop wij erg blij zouden zijn met een man in ons leven…

1. Op het moment dat er geklust moet worden in huis. Een lekkende kraan, een muurtje wat geschilderd moet worden, een kast die in elkaar gezet moet worden: tijd om de tuinbroek aan te trekken en de mouwen op te stropen. Maar wacht, wij hèbben helemaal geen tuinbroek! En aan mouwen opstropen doen we eigenlijk ook niet. Wel zijn we gelukkig uitgerust met een paar rechterhanden, al zou het soms wel heel erg fijn zijn het klussen over te kunnen laten aan de man in huis.

2. De zomer komt eraan en dat belooft vele drankjes op de schommelbank in de tuin. Heerlijk genieten in het zonnetje terwijl de BBQ aangaat. En dan bedoelen wij dat wij heerlijk kunnen blijven zitten, terwijl de man zijn stoere schort voordoet en enthousiast de kooltjes opstookt voor de lekkerste hamburgers. Maar ja, waar is die man nu? Vorige keer hebben we de vleestang zelf ter hand moeten nemen, die mannelijke helpende hand was toen wel erg handig geweest.

3. Midden in de nacht worden we wakker van een geluid. Paniek! Dit geluid kennen we niet en het lijkt erop dat er iets in huis beweegt. Nu hebben we geen huisdieren, dus o ohhh.. wat als het een inbreker is?! Elke keer weer is het strootjes trekken wie nu het bed uit mag en bibberend naar beneden mag lopen. Stel je hierbij taferelen voor à la Sarah Kroos waarbij de minst schijterige partner gewapend met een borstel en haarlak bibberend de trap afloopt, zachtjes vragend: is daar iemand? En wat als je dan “Ja” als antwoord hoort? Wij zouden dan weer snel rechtsomkeert maken, snel naar boven rennen en als een struisvogel in bed verstoppen. Waar is de ridder op het witte paard die ons op dat moment komt beschermen?

4. Elke vrouw en zeker elk lesbisch stel kent het wel: aangesproken worden op straat. En dan bedoelen we niet “hé, hoe gaat het?”, maar de vervelende invasie op de persoonlijke ruimte die direct een nominatie op de #metoo lijst zou krijgen. Mannen die je o zo interessant vinden of te dronken zijn om zich te realiseren wat voor seksueel getinte onzin ze uitkramen. Meestal is de eerste strategie te proberen ze te negeren, gevolgd door een poging je er met een net praatje vanaf te brengen “Hallo, fijne avond, zou je even opzij willen gaan?”. Lang niet altijd wordt de hint begrepen en wanneer spontaan de andere kant op lopen, nee zeggen en je telefoon pakken ook niet helpt, stijgt je bloeddruk. Hoe ga je je hier uit redden? Op zo’n moment is een man best handig, om de sfeer te breken of om je achter te verstoppen.

5. Sta je met al je potten (de letterlijke) en pannen in de keuken, het nieuwste recept uit het boek van Yotam Ottolenghi uit te proberen en 5 gerechten tegelijkertijd in elkaar te flansen, dan opeens gebeurt het: het ene potje wat je echt nodig hebt gaat .. maar … niet … open! Je veegt je handen nog eens af en probeert de deksel nog een keer. Je besluit het potje verbaal te motiveren dat het toch echt nu open moet, omdat anders je hoofdgerecht mislukt, en nog.. gaat… hij.. niet … open. Je zet met wat frustratie het potje op het aanrecht, en rommelt door de kasten om iets te vinden waarmee je het potje open krijgt. En waarom zit er nou nooit een stoere man in die kast (opnieuw letterlijk).. om voor jou het potje open te draaien?

6. Eén ding waar bijna alle vrouwen goed in zijn, is shoppen! Bij voorkeur bij verschillende winkels en tassenvol. In dit geval zou het erg fijn zijn als een man zijn rekening ter beschikking stelt, maar zo erg zijn wij niet: wij zijn allang blij wanneer een man zich aanbiedt als pakezel voor al die tassen!

7. Zit je op het terras (nog bij te komen van al je shop inspanningen), smachtend naar een lekker drankje.. en dan lijkt het alsof de serveerster een plaatselijke ban op jouw tafeltje heeft gelegd. Telkens loopt ze voorbij, maar van een bestelling opnemen komt het niet. Op dat moment zou het handig zijn als een goed uitziende man haar aandacht voor ons trekt. Geintje! De aandacht trekken van een serveerster (en vooral van een aantrekkelijke serveerster) kunnen wij natuurlijk prima zelf!

De meeste dingen kunnen wij als lesbisch stel prima zelf, en gelukkig leven we in een tijd en in een land waar wij als lesbisch stel prima kunnen gedijen. Echter, wij zijn slechts geëmancipeerd wanneer het ons uitkomt en geven toe dat op sommige momenten een man bèst handig is!

Liefs,

Helen en Nadine

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Helen en Nadine denken dat een man soms bèst handig is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.