Genderdiversiteit

Opinie

Deze week vond in de Tweede Kamer het debat plaats over het vastleggen van het verbod op discriminatie van mensen met een intersekse-conditie en transgenders. Laten we eens kijken naar de bijdrage van SGP in dit debat: “Het overgrote deel van de nuchtere Nederlanders vindt de discussie over genderneutraliteit lachwekkend en spreekt van gendergekte”, zegt SGP-Kamerlid Bisschop. 

Kan iemand me de enquête of het onderzoek laten zien, waaruit blijkt dat het overgrote deel van de nuchtere Nederlanders het lachwekkend vindt? De SGP heeft het over de discussie over gender neutraliteit en geeft zichzelf daarmee de grootst mogelijke diskwalificatie. De discussie gaat over het feit dat de binaire (man of vrouw) benadering van gender, mensen uitsluit. Dit betekent niet dat we gender willen afschaffen (genderneutraliteit), maar dat er (meer) ruimte komt voor alle tussen- en buitenvormen: Genderfluïde, bi-gender, a-gender, non-binair, gender-queer om een paar voorbeelden te geven. Dit is genderdiversiteit.

“Het overgrote deel van de nuchtere Nederlanders vindt de discussie over genderneutraliteit lachwekkend en spreekt van gendergekte” – SGP

De NS spreekt niet meer van ‘dames en heren’, maar van ‘beste reiziger’. Dat is inderdaad genderneutraal en tevens inclusief voor iedereen. Ik denk dat: “beste dames, heren, genderfluïde, bi-gender, a-gender, non-binair, en gender-queer personen” geen haalbare kaart was.

Het afschaffen door de HEMA van jongens- en meisjeskleding heeft ook weinig met genderdiversiteit te maken. Soms past een jeans die bedoeld is voor een meisje een ranke jongen ook beter. Echter wanneer er een roze label in zit met daarop: meisje. Dan zal een jongen dit met grote moeite aantrekken. Door kleding niet te labelen als voor jongens of voor meisjes, vergroot de HEMA het assortiment, omdat ouders en kinderen alle kleding bekijken in plaats van alleen jongens kleding of meisjes kleding. Commercieel handig lijkt me.

Maar laat ik het over deze zogenaamde ‘gendergekte’ hebben. Toen ik een tijd terug LHBT-voorlichting ging geven bij de Marine op Texel, bestelde ik online een ticket voor de overtocht. Vraag twee op het summiere formulier was: man of vrouw? Ik heb heel lang nagedacht, maar tot op de dag van vandaag kan ik niet een relevante reden bedenken voor deze vraag. Dát is gendergekte. Men hoeft mij niet zo zeer aan te spreken met geachte heer Bonthuis, ik vind geachte Hilbrand Bonthuis ook prima!

“Volgens de SGP zit er een kwalijke ideologie achter genderwetgeving”

Het complete gebrek aan kennis van uit de SGP is te belachelijk voor woorden, echter daar is het niet mee klaar. De SGP kan nog veel verder afdalen: “Maar volgens de SGP zit er een kwalijke ideologie achter genderwetgeving die gericht is op het afschaffen van geslachtelijk verschillen tussen mannen en vrouwen, “en wat God met zijn schepping in de natuur heeft gelegd”. Verder vindt de SGP dat er weinig begrip is voor mensen die graag wel als man of als vrouw willen worden aangesproken.”

Wederom vraag ik me af: waar is het bewijs van deze kwalijke ideologie? Wie is er gericht op het afschaffen van man en vrouw? Hoe groot is de groep van mensen die gekrenkt is door als reiziger te worden aangesproken? Hoeveel begrip hebben deze mensen nodig, om hun verdriet te verzachten?

“De schepper werkt actief mee aan deze kwalijke ideologie

Natuurlijk haalt de SGP, God erbij. Als je gelooft dat god de schepper is en dat god man en vrouw geschapen heeft, wil iemand bij de SGP dan even uitleggen hoe binair je het allemaal wil hebben, als je weet dat 0,5% tot 1% van de schepping, geboren wordt met een intersekse-conditie. De schepper werkt actief mee aan deze ‘kwalijke ideologie’. En de schepper kwalijk noemen, ik denk dat bij de SGP te boek staat als blasfemie.

De Christen-fundamentalistische SGP leidt aan waandenkbeelden en kent geen zelfreflectie. Onderdrukking van vrouwen, in standhouden van slavernij, apartheid en segregatie, verbod op interraciale huwelijken, doden van linkshandigen, kruistochten, inquisitie, 1000 jaar (and counting) vervolgen van LHBT-ers, vanuit een versie van een hogere macht en vanuit een uitleg van een bepaald boek.

Ja mensen, dat noem ik pas echt een kwalijke ideologie!

Hilbrand Bonthuis


Hilbrand Bonthuis (41, Bolsward) zet zich in voor diversiteit door o.a. LHBT-voorlichting te geven op scholen. Hij spreekt zich uit voor een meer inclusieve samenleving. “In the end we will remember not the words of our enemies but the silence of our friends.” (Martin Luther King)

https://twitter.com/LhbtInfo

Hilbrand Bonthuis

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.