Helen en Nadine leren minder uit te stellen…

Helen en Nadine

Je hebt het wel eens: met goede moed begin je ergens aan. Vervolgens raak je halverwege het plezier of vertrouwen kwijt. En dan, zijn die laatste loodjes opeens te zwaar en laat die afronding eeuwig op zich wachten. Zo geloven wij dat er in ieder huis wel een vloer ligt waarvan de afwerklatjes nooit geplaatst zijn. Of denk maar aan een bijna-zomer-opruimvlaag die eindigt met een lege vloer maar een bed waarop alle rotzooi opgestapeld ligt (heel irritant als je daarna even uit wilt rusten van je activiteit).  Of toen je ein-de-lijk de moed bij elkaar had geschraapt om uit de kast te komen naar je ouders en je daarna even “vergat” de rest van de familie die iets verder van je af staat te informeren.

Zo heeft Helen ook een project dat zo ongeveer stamt uit de ijstijd (of de tijd dat flippobeffen nog een ding was) en waarvan iedereen zo zoetjes aan de hoop heeft opgegeven dat ze het ooit zal afronden.  Helen heeft namelijk een sauna in haar tuin gebouwd. Een ruime sauna, met ligbanken, infrarood lampen en een stevige kachel. Latje voor latje zelf opgebouwd en geïsoleerd, met een glazen deur en extra raampje. Een sauna met alles erop en eraan, behalve stroom. Oeps. Met andere woorden, wij hebben al lange tijd kunnen “genieten” van een heel luxe donker hok met geen verdere functie whatsoever. Zonde!

Tja, natuurlijk kan je van alles opslaan in zo’n mooi donker hok en dromen over het moment dat het hok werkelijk een heuse sauna is. Beter is daadwerkelijk actie te ondernemen, want we hebben inmiddels allemaal wel geleerd dat dromen bedrog zijn. Dus maakte Helen (na een periode van aanhoudende friendly reminders van Nadine) een voornemen en een lijstje. Het voornemen was de sauna af te hebben, maar dat was nog een lange weg. En een dermate grote opgave dat het niet in 1 keer van haar actielijst gestreept kon worden. Dus schreef ze op wat de eerstvolgende actie was en wanneer ze deze zou nemen. Er moest iemand langskomen om de stroom te fixen en de kachel aan te sluiten. Kleine stapjes om uiteindelijk bij het gedroomde resultaat te komen.

Dat ene kleine stapje, dat was toch niet zo onhaalbaar? Elke stap begint bij actie, dus Helen moest haar naar warmte hunkerende lichaam in beweging zetten. Met resultaat! Afgelopen week is de saunakachel aangesloten en hebben we de eerste testritjes gemaakt. Wat een genot om de tuin in de lopen en daar een heuse werkende sauna in te stappen! Dat is nog eens beloning voor al het werk! En tja, ook in een sauna horen afwerklatjes: Helen heeft dan ook plechtig beloofd deze nog te gaan plaatsen… ooit 😉

Bestaan er ook supportgroepen voor mensen die moeite hebben met afronden? Wij weten dit niet wat betreft afwerklatjes. Wel weten wij dat dit bestaat voor kast verlaters. Nadine heeft als vrijwilliger zo’n groep begeleidt, daarover meer zodra we de laatste hand aan onze blog hierover hebben gelegd (was er iets met uitstellen?) Volg ons ook hier op Facebook om al onze schrijfspinsel mee te krijgen.

Groetjes,

Helen en Nadine

Helen en Nadine bloggen ook hier.

Helen en Nadine
Helen en Nadine

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.