Politievrouw Ellie Lust gaat internationaal

Jarenlang is ze als politiewoordvoerder het gezicht van de Amsterdamse politie en Roze in Blauw. In het programma ‘Opsporing Verzocht’ laat ze regelmatig zien dat ze haar mannetje staat als het gaat om zaken als moord, doodslag en tal van andere criminele activiteiten in de Nederlandse hoofdstad. 

Tekst: Paul Hofman

Vanaf eind februari zal ze op de Nederlandse televisie te zien zijn in het nieuwe AVROTROS-programma ‘Ellie op Patrouille’ waarin ze de Amsterdamse straten verruilt voor die van Colombia, Kenia, Israel, Dubai en San Francisco.  Samen met internationale collega’s gaat ze in lokaal uniform op patrouille. Niet als toeschouwer maar echt als onderdeel van het team. Op die manier geeft de stoere politievrouw een inkijk in de wereld van buitenlandse politiekorpsen.

“Het was een geweldige kans voor mij om mee te mogen draaien met mijn collega’s in het buitenland.”

In het programma zullen we zien hoe de verschillende politiemensen omgaan met overbevolkte drugspanden, mensensmokkel en daklozen op de rand van de afgrond. Ellie Lust laat in de serie diverse kanten zien van het uitdagende maar ook soms lastige politiewerk. In elke aflevering staat een ander land of stad en thema centraal.

Opzienbarend zijn de beelden die gemaakt werden in Colombia over de wereld van drugshandel en die in Kenia over de schrijnende problematiek rondom kinderprostitutie.Zelf zegt ze over de serie: “Het was een geweldige kans voor mij om mee te mogen draaien met mijn collega’s in het buitenland. Ik heb veel gezien en meegemaakt. Veel ook dat ik in mijn politiecarrière hier nog nooit heb gezien. Het is prachtig om de kijker daarin mee te mogen nemen”.

Bekijk de trailer:

Foto’s: AVROTROS

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Politievrouw Ellie Lust gaat internationaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.