Politievrouw Ellie Lust gaat internationaal

Jarenlang is ze als politiewoordvoerder het gezicht van de Amsterdamse politie en Roze in Blauw. In het programma ‘Opsporing Verzocht’ laat ze regelmatig zien dat ze haar mannetje staat als het gaat om zaken als moord, doodslag en tal van andere criminele activiteiten in de Nederlandse hoofdstad. 

Tekst: Paul Hofman

Vanaf eind februari zal ze op de Nederlandse televisie te zien zijn in het nieuwe AVROTROS-programma ‘Ellie op Patrouille’ waarin ze de Amsterdamse straten verruilt voor die van Colombia, Kenia, Israel, Dubai en San Francisco.  Samen met internationale collega’s gaat ze in lokaal uniform op patrouille. Niet als toeschouwer maar echt als onderdeel van het team. Op die manier geeft de stoere politievrouw een inkijk in de wereld van buitenlandse politiekorpsen.

“Het was een geweldige kans voor mij om mee te mogen draaien met mijn collega’s in het buitenland.”

In het programma zullen we zien hoe de verschillende politiemensen omgaan met overbevolkte drugspanden, mensensmokkel en daklozen op de rand van de afgrond. Ellie Lust laat in de serie diverse kanten zien van het uitdagende maar ook soms lastige politiewerk. In elke aflevering staat een ander land of stad en thema centraal.

Opzienbarend zijn de beelden die gemaakt werden in Colombia over de wereld van drugshandel en die in Kenia over de schrijnende problematiek rondom kinderprostitutie.Zelf zegt ze over de serie: “Het was een geweldige kans voor mij om mee te mogen draaien met mijn collega’s in het buitenland. Ik heb veel gezien en meegemaakt. Veel ook dat ik in mijn politiecarrière hier nog nooit heb gezien. Het is prachtig om de kijker daarin mee te mogen nemen”.

Bekijk de trailer:

Foto’s: AVROTROS

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Politievrouw Ellie Lust gaat internationaal

  1. Joop Jansen schreef:

    Klacht: Ellie Lust naar Israel
    Bericht
    Geachte mevrouw,meneer, Als 81 jarige en sinds 1948 met het lot van de Palestijnen betrokken zijnde ben ik zéér teleurgesteld dat Mevrouw Ellie Lust het nodig heeft gevonden om een Israëlisch uniform aan te trekken en daar te verblijven!Ik vraag mij af of de Min.van binnenlandse Zaken en de Korpschef en ook de pl.verv.Burgemeester van Amsterdam hier wel toestemming voor hebben gegeven? Ook is dit snoepreisje uiteindelijk ook van mijn belastinggeld! Om het politieke geheugen op te frissen – – De Palestijnse gebieden zitten in een diepe humanitaire crisis, waarin de mensen een waardig bestaan wordt ontzegd. Niet zo nu en dan, maar iedere dag ! Palestijn zijn betekent beperkingen te ervaren in elk aspect van je leven. Ze worden overal in geblokkeerd – mogen niet vrij reizen, volgens de UVRM wordt het recht hebben op voldoende drinkwater hen ontzegd, constante vernederingen aan de checkpoints. Vooral tieners worden, als zij ‘een verdachte ‘ beweging maken, vaak als vermeende terroristen aangezien met als gevolg opgepakt en zonder rechtsbijstand langdurig gevangen gehouden of in het ergste geval, naar het oordeel van de soldaten, zonder proces neergeschoten. Gewelddadige huisonteigeningen van Palestijnse burgers. Olijf- en fruitbomen op het land van de Palestijnse boeren, worden door kolonisten regelmatig vernietigd. Kortom het totale grote onrecht wat vooral de kinderen wordt aangedaan. Wij verbazen ons met vele anderen in stijgende verontwaardiging dat het mogelijk is dat de Nederlandse regering, de Europese Unie, de Verenigde Naties in feite de internationale politiek deze mensonterende situatie, het onleefbare leven van het Palestijnse Volk – veroorzaakt door de gewelddadige onderdrukking van de Israëlische regering, toestaat. Daarom moet de internationale gemeenschap NU haar verantwoordelijkheid nemen om veroorzakers van het schenden van mensenrechten en het dwarsbomen van het internationaal recht, te dwingen met welke maatregelen dan ook, hun gedrag aan te passen aan het internationaal recht. Wij – Verenigde Wereldburgers voor Internationaal Recht – zijn niet voor of tegen Israëlische/Palestijnse burgers maar wij zijn tegen het schenden van Mensenrechten en voor het bevorderen en naleven van het internationaal recht !
    Breaking News 6.2.’18: 450 Palestijnse kinderen in Israelische gevangenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.