Podcast IK: Lex Miltenburg

In deze podcast wordt Lex Miltenburg geïnterviewd door Leon Augustijn. Want iedereen heeft wel een verhaal.

Tekst: Leon Augustijn

Het verhaal van Lex is er een uit de serieuze categorie. Niet alleen omdat hij een evenwichtsstoornis ontwikkelde en daardoor voor een ingrijpende keuze kwam te staan. Daarnaast werd hij namelijk slachtoffer van seksueel geweld. Tijdens een date werd Lex gedrogeerd. Wat daarna gebeurde beschadigde Lex niet alleen fysiek; ook de mentale littekens doen nog altijd pijn.

Door zijn openheid tijdens zijn verwerkingsproces kreeg hij te maken met afwijzing en onzekerheid. Maar ook met begrip, uit onverwachte hoek. Uiteindelijk liet Lex zelfs een tatoeage op zijn onderarm zetten, die hem herinnert aan het voorval. Hij vond de innerlijke kracht en de positiviteit om door te gaan.

In deze aflevering van Podcast IK vertelt Lex Miltenburg niet alleen zijn verhaal in
het kort, daarnaast geeft hij ook tips aan de luisteraar.

Leon Augustijn is schrijver, motivator en spreker. Hij schreef zijn autobiografische boek met de wat pretentieuze titel ‘IK’. Niet als egodocument, maar omdat hij zichzelf niet meer wil ontkennen, niet meer wil verloochenen wie hij is. Een hele strijd, die hij niet voor niets op papier heeft gezet. Het is een doorlopend proces dat je kunt volgen door zijn columns of nieuwsbrieven. Zijn boek verscheen in 2023. Podcast IK beluister je onder andere via Spotify en Apple Podcasts.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.