Voorzitter TransAmsterdam reageert op recente politieke ontwikkelingen

Yvo Manuel Vas Dias, de voorzitter van TransAmsterdam, schreef een statement naar aanleiding van de recente politieke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zijn niet bepaald positief voor de transgender-gemeenschap. Zijn statement werd eerder al gepubliceerd op de website van de TransAmsterdam.

Tekst: Yvo Manuel Vas Dias

In deze tijd van politieke en sociale verandering voel ik als voorzitter van TransAmsterdam de noodzaak om onze stem te laten horen. De recente ontwikkelingen in de Nederlandse politiek, waarbij extremistische en discriminerende opvattingen meer ruimte krijgen en aan de macht komen, zijn verontrustend. Vooral zorgwekkend zijn de transfobe uitspraken van politici die nu in het kabinet komen, die de veiligheid en inclusiviteit van vele gemeenschappen, waaronder trans- en non-binaire personen, bedreigen.

Bij TransAmsterdam geloven wij dat kunst, cultuur en lifestyle krachtige middelen zijn om verbinding te creëren en barrières te doorbreken. Via onze drie pijlers – Ontmoeten, Talentontwikkeling en Platform/Podium – bieden wij trans- en non-binaire personen de ruimte om zich te uiten, te groeien en zich te laten zien.

Ontmoeten:
Ons Trans & Friends café, InClusion, evenementen en andere bijeenkomsten bieden een veilige en ondersteunende omgeving voor ontmoeting en dialoog. Hier kunnen mensen van diverse achtergronden samenkomen en elkaar versterken.
Talentontwikkeling: 

Onze workshops bij de Trans Art School stimuleren persoonlijke en artistieke groei. We helpen onze achterban hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Platform/Podium: 

We bieden een platform voor trans- en non-binaire kunstenaars en artiesten om hun werk te tonen en hun stemmen te laten horen. Kunst is een krachtig middel om onze ervaringen en identiteiten zichtbaar te maken.

Kunst verbindt ons met onze eigen identiteit, met elkaar en met de samenleving. Het biedt onze gemeenschap de mogelijkheid om zich uit te drukken en te laten zien wie ze zijn. Door kunst kunnen we elkaar ontmoeten, versterken en werken aan een inclusievere en transvriendelijke samenleving.
Ik roep iedereen op om zich uit te spreken tegen discriminatie, uitsluiting en haat. Steun elkaar en zoek verbinding, en wees lief voor elkaar. We hebben elkaar in deze tijden harder nodig dan ooit.

Tegelijkertijd moedig ik aan om organisaties te steunen die zich inzetten voor mensenrechten en inclusiviteit, deel te nemen aan vreedzame protesten en je blijvend in te zetten voor een rechtvaardige samenleving. Samen kunnen we een verschil maken. Laten we onze krachten bundelen en blijven strijden voor een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt.

We Are Trans and Proud!

Yvo Manuel Vas Dias
Voorzitter TransAmsterdam

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.