Café Stonewall blijft in feestelijke sferen dankzij huwelijksaanzoek

Café Stonewall viert dit jaar een jubileum, het is namelijk 35 jaar geleden dat het café in Enschede voor het eerst zijn deuren opende. En zoiets kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Maar het jubileum was afgelopen weekend niet de enige aanleiding voor feestvreugde in Enschede… 

Tekst: Ronald Mol
Foto: still via Facebook/ William van Gorkum

Al sinds jaar en dag wordt café Stonewall mogelijk gemaakt door vrijwilligers van Stichting Huisvesting Homobeweging Twente. Voorzitter Mark Elling staat aan het hoofd van een enthousiaste club vrijwilligers die deze ontmoetingsplek en safe space voor de regenbooggemeenschap draaiende houden. Eén van die vrijwilligers is Sander Aalbertsen, beter bekend als dragqueen Roxy Diamond. En die zorgde ervoor dat Café Stonewall voorlopig nog wel even in feestelijke sferen blijft, door met een huwelijksaanzoek op de proppen te komen!

first things first

Ter gelegenheid van het feest rondom het 35-jarig bestaan van het café had men Karin Bloemen gevraagd om het grote feest op te vrolijken. Maar het optreden van La Bloemen nam een verrassende wending toen Roxy Diamond het podium betrad. Op haar verzoek vroeg Karin Bloemen de voorzitter om naar voren te komen. Maar voordat de overduidelijk niets vermoedende Elling bij het podium kon komen, had Roxy Diamond nog een vraag aan Karin Bloemen zelf.

“Eerst wil ik je vragen of je volgend jaar tijd en zin hebt…” begon Roxy. Gelegenheid om die zin af te maken kreeg de dragqueen echter niet. “Is goed!” Antwoordde Bloemen direct. Toen Elling op dat moment het podium op kwam, maakte Roxy Diamond toch haar vraag even af: “Nu we er toch zijn wil ik vragen of jij volgend jaar op onze bruiloft wilt komen zingen?”

de hoofdvraag

Daarop wendde Roxy zich tot hilariteit van het verzamelde publiek tot Elling: “Maar dan moet ik eerst nog wat aan jou vragen…” Elling was overduidelijk niet op de hoogte van dit voornemen; de verbazing was van zijn gezicht af te lezen. En de emoties kregen niet veel later de overhand, toen zijn partner – gekleed in een strakke jurk, waardoor dit bijna onmogelijk was –  op de knieën ging. Waarna de meest belangrijke vraag uiteindelijk werd gesteld: “Lieve schat, nu we er toch zijn en iedereen is erbij, dan hebben we genoeg getuigen. En Karin Bloemen is erbij en ze komt zingen, maar: wil je met me trouwen?”

In eerste instantie leek Elling niet in staat om te antwoorden, de emoties kregen duidelijk de overhand. Maar uiteindelijk kwam het grote woord eruit: “Ja, natuurlijk!” Klonk het vol overtuiging. Het ziet er dus naar uit dat de vrijwilligers van café Stonewall voorlopig nog niet klaar zijn met feestvieren!

Namens team Gaykrant alle goeds, liefde en geluk gewenst!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.