Gooise Pride Month 2024 brengt inclusie naar het Gooi!

Gooise Pride Month 2024

Stichting Gooi en Vecht Inclusief kondigt met trots de allereerste Gooise Pride Month 2024 aan. Een maand vol inclusieve festiviteiten en evenementen die de diversiteit en acceptatie in deze regio vieren. Want na vijf succesvolle edities van de Hilversumse Rainbow Week is dit jaar de stap gezet naar een volledige Pride-maand. Deze Gooise Pride Month 2024 wordt mogelijk gemaakt door een steeds groeiende samenwerking met omliggende gemeenten, partners, organisaties en ondernemers in de regio.

Tekst: persbericht stichting Gooi en Vecht Inclusief

De Gooise Pride Month is een initiatief dat voortkomt uit de uitbreiding en het succes van de jaarlijkse Rainbow Week. Dankzij de steun en deelname van een groeiend aantal partners en gemeenten in de regio, zal de Gooise Pride Month niet alleen in Hilversum, maar ook in de omliggende gemeenten een eigen week organiseren. Dit evenement dient als een feestelijk platform om diversiteit en inclusie te vieren en om de boodschap van gelijkheid en acceptatie te verspreiden.

hilversum

Hilversum zal het bruisende middelpunt zijn van de Gooise Pride Month. Want daar zal gedurende de hele maand oktober een scala aan activiteiten, optredens, lezingen, bezoek aan scholen en feesten worden georganiseerd. De stad zal de kern vormen van deze viering van gelijkheid. Hilversum wordt daarmee een gastvrije omgeving voor iedereen die zich verbonden voelt met de boodschap van de Pride.

“We zijn verheugd om dit jaar de Gooise Pride Month te lanceren en om een inclusieve en gastvrije omgeving te creëren waarin iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt,” zegt Marco Altena, voorzitter van Stichting Gooi en Vecht Inclusief. “Door uit te breiden naar een maand vol festiviteiten en door samen te werken met meer partners dan ooit tevoren, hopen we een krachtige boodschap van acceptatie en liefde te verspreiden in onze regio.”

verdeling

De Gooise Pride Month zal plaatsvinden van 1 oktober tot en met 30 oktober 2024. De verdeling per gemeente is als volgt:

  • 1 t/m 6 oktober: Huizen
  • 7 t/m 13 oktober: Gooise Meren
  • 14 t/m 20 oktober: Wijdemeren
  • 21 t/m 31 oktober: Laren (BEL)
  • 1 t/m 31 oktober: Hilversum
Groot feest

Tijdens de Gooise Pride Month vindt op 11 oktober, Coming Out Day, het grootste feest plaats. Dat is natuurlijk de Gooise Pride Party, die je kunt beleven in de Vorstin. Ook zijn er bekende activiteiten van voorheen, zoals dragvoorstellingen, regenboogfilms en een regenboogwandeling. Daarnaast keert de quiz ‘Van Flikkers tot Queers’ met Harm Edens terug op 30 oktober! Voor meer informatie over het programma en hoe u kunt deelnemen, kunt u terecht op onze website: www.gooisepride.nl.

prijs

Ook dit jaar zal de Gooise Rainbow Award weer worden uitgereikt. Hiermee willen we al het prachtige dat in onze regio gebeurt voor onze doelgroep extra in de “roze” spotlight zetten. Hiervoor kun je een persoon, organisatie, onderneming of initiatief aanmelden via rainbowaward@gooienvechtinclusief.nl. De uitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 11 oktober tijdens de Gooise Pride Party in de Vorstin in Hilversum.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.