Eindhoven Krijgt Zijn Eerste Pride: Een Kleurrijk Feest van Trots en Gelijkheid

Maak je klaar voor een historisch moment in Eindhoven. De stad organiseert morgen haar allereerste Eindhoven Pride. En dat belooft weer een feestelijke viering van diversiteit, liefde en gelijkheid!

Tekst: persbericht Eindhoven Pride (bewerkt)

Dit baanbrekende evenement markeert een mijlpaal voor de regenbooggemeenschap en belooft een
onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen.

Een Parade vol kleur en energie

De festiviteiten beginnen om 14:00 uur met de allereerste Eindhoven Pride Parade. Deze kleurrijke optocht trekt door het hart van de stad en brengt maar liefst 34 organisaties samen. Met daaronder bijvoorbeeld de Gemeente Eindhoven, ASML, de Politie én Lampegat Pride. Dit is volgens de organisatie dé kans om de diversiteit van onze regenbooggemeenschap te vieren. Maar ook een moment om onze gezamenlijke kracht te tonen, samen voor volledige gelijkheid.

Een dag vol muziek en vreugde

Op het Pride Vibes Festival kun je gaan genieten van een muzikale dag. Want vanaf 14:30 uur barst het Pride Vibes Festival los op het Stadhuisplein. Tot 00:15 uur kun je genieten van optredens van topartiesten als Gustaph, Kovacs, ChelseaBoy en niemand minder dan Patty Pam-Pam, onder andere bekend van DragraceHolland!

Als klap op de vuurpijl zal burgemeester Dijsselbloem om 17:00 uur het podium betreden om deze bijzondere dag officieel te markeren.

Trots op Eindhoven, Trots in Eindhoven

Eindhoven Pride staat voor trots en verbondenheid. Met het thema “Light up your Pride” geeft de organisatie echt een Eindhovens tintje aan de eerste Pride in de Nederlandse lichtstad. Samen met alle bondgenoten en samenwerkingspartners heeft de organisatie zich tot doel gesteld om de regenbooggemeenschap in de spotlight te zetten op deze dag. Samen wil men LHBTIQ+ personen laten stralen! Daarom nodigt de organisatie iedereen uit om te komen genieten van gastvrijheid zoals ze die alleen in Brabant kennen. En dus vraagt de organisatie: U komt toch ook?

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.