Adele: “Als je niets aardigs kunt zeggen, hou dan je mond. Begrepen?”

Adele Pride Month

Zangeres Adele heeft afgelopen weekend duidelijk laten merken dat haatdragende opmerkingen niet worden getolereerd tijdens haar concerten. De zangeres sprak over een optreden en merkte daarbij op dat dit het eerste weekend van Pride Month is. Waarop iemand uit het publiek riep: “Pride sucks!” Dat had hij beter niet kunnen doen…

Uit de felle reactie van de Grammy-winnares blijkt overduidelijk dat ze niet van dat soort opmerkingen gediend is. “Wat was dat? Schreeuwde je net ‘Pride sucks’?” vroeg de zangeres aan de schreeuwlelijk. Haar verdere reactie is te zien in een video die circuleert op sociale media.

“Pardon, ben je naar mijn f*cking show gekomen om te zeggen dat ‘Pride sucks’?” riep Adele uit, zichtbaar geïrriteerd door de onderbreking. “Ben je f*cking niet goed? Doe niet zo absurd.” Het publiek barstte uit in gejuich en applaus toen Adele de onderbreker toesprak en erop aandrong: “Als je niets aardigs kunt zeggen, hou dan je mond. Begrepen?”

interactie

Adele staat erom bekend dat ze haar publiek rechtstreeks aanspreekt en dat ze daarbij nog wel eens grofgebekt kan zijn. Ook maakt ze van haar hart geen moordkuil. Vorig jaar nam ze het tijdens een opmerkelijk incident op tegen een beveiliger die volgens haar een fan “lastigviel”. Adele droeg het beveiligingsteam vervolgens op om zich terug te trekken. Ook drong ze er bij het publiek in de buurt van de fan, dat over hem leek te klagen, op aan om “hem met rust te laten”.

bondgenoot

De zangeres staat er al langer om bekend dat ze een uitgesproken ally van de LHBTIQ+ gemeenschap is. Eerder reageerde ze al enthousiast toen een homoseksuele fan op het podium tijdens haar show een huwelijksaanzoek deed. Ook droeg ze na de schietpartij in de Pulse nachtclub in 2016 een concert op aan haar “soulmates” van de regenbooggemeenschap. Daarnaast liet ze zich benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand om het huwelijk van de Britse komiek en presentator Alan Carr met zijn man Paul Drayton te voltrekken.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.