Een nachtje uit

Ongeveer 2 jaar geleden ging ik met mijn vrienden een nachtje uit in Haarlem. We hadden even ingedronken en lekker gegeten. Daarna gingen we de stad in. We kwamen aan bij de eerste bar, dronken een drankje en verplaatsten ons daarna weer naar de volgende bar. De avond was nog jong en we waren op zoek naar iets van reuring.

Tekst: Nick Trijssenaar
Foto: René Mensen (bewerkt)

We kwamen uiteindelijk terecht in een van de meest bekende clubs van Haarlem. Bij één van mijn vrienden viel de drank verkeerd, dus ik vroeg aan hem hoe het ging. Hij antwoordde dat het niet lekker ging. Ik vroeg aan hem wat hij wilde, waarop hij antwoordde: “Ik wil naar huis, maar niet alleen.” Waarop ik zei: “Dan gaan we samen naar huis.”

Toen we naar onze fietsen liepen, terwijl hij eigenlijk meer op mij hing, werden we uitgescholden voor homo’s. Daarna kwamen nog meer mensen bij en al snel werden er klappen uitgedeeld. Ik heb maar heel hard geschreeuwd dat ze de tering konden krijgen. Toen kreeg ik een stomp in m’n maag, terwijl ik m’n vriend probeerde te beschermen. Hij kon op dat moment sowieso al niks meer. We werden uitgemaakt voor flikkers, terwijl we gewoon goede vrienden zijn…

Nick Trijssenaar (Rotterdam, 2001) werd enkele minuten na zijn tweelingbroer geboren. In zijn pubertijd had hij het gevoel dat het lichaam dat hem was meegegeven niet bij hem paste. Eind 2017 kwam hij op de wachtlijst voor transitie van het VUMC in Amsterdam. Na anderhalf jaar begonnen de gesprekken. Begin 2020 kreeg hij de borstverwijderende operatie. In augustus van dat jaar begon hij aan hormonen. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Een nachtje uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.