Kandidaten gezocht voor de Annie Brouwer-Korf prijs 2024!

Vanaf 17 mei, de Internationale Dag tegen LHBTIQA+ fobie (IDAHOBIT), is het weer mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de Annie Brouwer-Korf prijs 2024. De prijs bestaat al sinds 2007 en is bedoeld voor personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Utrechtse lhbtiqa+ gemeenschap.

Tekst: persbericht Utrecht Queer Culture Festival

Vorig jaar ging de Annie Brouwer-Korf prijs, vernoemd naar de oud-burgemeester van Utrecht, naar het Queer Film Festival Utrecht. Aan deze lhbtiqa+ emancipatieprijs van gemeente Utrecht is een bedrag van € 5.000 verbonden voor de winnaar. Vanaf 17 mei is het weer mogelijk om kandidaten voor te dragen. Dit kan via dit online formulier.
Selectieprocedure
Tot en met 30 juni 2024 staat de mogelijkheid tot voordragen open. Alle inzendingen worden vervolgens door een jury beoordeeld die daaruit drie genomineerden kiest. Uit die drie kiezen zij ook de uiteindelijke winnaar. De Annie Brouwer-Korf prijs 2024 zal worden uitgereikt tijdens het Utrecht Queer Culture Festival. De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden in Het Huis Utrecht op de avond van Coming Out Dag, vrijdag 11 oktober 2024. Een afwisselende show vormt de opmaat naar de bekendmaking van de winnaar.

Annie Brouwer-Korf prijs

Annie Brouwer-Korf
Annie Brouwer-Korf (1946-2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In deze periode heeft zij zich in het bijzonder ingezet voor de rechten van lhbtiqa+ personen in Utrecht en ver daarbuiten. In 2007 ontving zij zelf de allereerste Annie Brouwer-Korf prijs als dank voor haar inzet.
Utrecht Queer Culture Festival
Utrecht Queer Culture Festival viert de schoonheid van diversiteit. Van 4 tot en met 13 oktober 2024 zal de tweede editie plaatsvinden, elk jaar in de week rond Coming Out Dag (11 oktober). Het festival agendeert en stimuleert de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen. Meer informatie is te vinden op www.uqcf.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.