Podcast IK: Eveline van de Putte

In deze aflevering van podcast IK wordt Eveline van de Putte geïnterviewd door Leon Augustijn. Want iedereen heeft wel een verhaal. Eveline groeide bijvoorbeeld op in het rustige Zeeland, maar trok al gauw de wijde wereld in. Reizen en andere culturen ontdekken zijn haar passie.

tekst: Leon Augustijn

Behalve auteur is Eveline ook fotograaf en trainer. Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst om onbekende groepen een stem en gezicht te geven. Dat doet ze onder andere als spreker op congressen en hogescholen en door het organiseren van foto-exposities. Maar ook met de Tour d’Amour, een interactieve voorstelling over seksuele- en genderdiversiteit. Daarmee reist ze samen met andere sprekers en muzikale entr’acts sinds 2014 langs organisaties voor onderwijs, zorg, welzijn en cultuur. Met deze Tour zetten zij de levensverhalen van LHBT-ouderen in de spotlight.

Eveline is iemand die de mens oprecht in beeld brengt. Afgelopen zaterdag heeft ze het contract getekend voor haar nieuw boek met titel ‘Een zwaluw in de kamer, Queer verhalen die je omarmen’. Een bundel met fictieve Queer verhalen voor jongeren met mooie illustraties. Eerdere uitgaven van Eveline vind je hier en hier. Zoals altijd vertelt ook Eveline in deze aflevering van Podcast IK haar verhaal in het kort en heeft ze tips voor de luisteraar.

Leon Augustijn is schrijver, motivator en spreker. Hij schreef zijn autobiografische boek met de wat pretentieuze titel ‘IK’. Niet als egodocument, maar omdat hij zichzelf niet meer wil ontkennen, niet meer wil verloochenen wie hij is. Een hele strijd, die hij niet voor niets op papier heeft gezet. Het is een doorlopend proces dat je kunt volgen door zijn columns of nieuwsbrieven. Zijn boek verscheen in 2023.

Meer lezen van Leon? Klik dan hier!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.