Podcast IK en de professional: Ingrid Kamerling

In deze aflevering van podcast IK wordt Ingrid Kamerling geïnterviewd door Leon Augustijn. Want iedereen heeft een verhaal. Ingrid luistert daarnaar, want ze werkt onder andere als psycholoog. Maar ze brengt ze ook in beeld: als zelfstandig documentaire- en filmmaker heeft ze namelijk ook heel interessante documentaires gemaakt.

In 2012 werd haar debuutfilm Geluiden voor Mazin (EO) op het IDFA uitgeroepen tot
jeugddocumentaire van het jaar. Haar tweede film In het Hoofd van mijn Zusje (BNNVARA) werd
geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie op het Nederlands Filmfestival 2016. Daarna won de film
zes internationale prijzen op filmfestivals. Haar film Oma en Chris & de rode auto (BNNVARA) is in
2019 uitgebracht op het Nederlands Film Festival.

Vorig jaar heeft ze de film  Genderpoli / They and Them uitgebracht. De genderpoli in Zaandam begeleidt jongeren die worstelen met hun genderidentiteit. Hoe adviseer je bij onomkeerbare keuzes die de rest van het leven kunnen tekenen, terwijl de polikliniek worstelt met financiering en de wachtlijst groeit?

In deze aflevering van podcast IK vertelt ze haar verhaal en zoals gebruikelijk heeft zij ook tips voor de luisteraar. Podcast IK met Ingrid Kamerling luister je op SpotifyGoogle en Apple iPlayer.

Leon Augustijn is schrijver, motivator en spreker. Hij schreef zijn autobiografische boek met de wat pretentieuze titel ‘IK’. Niet als egodocument, maar omdat hij zichzelf niet meer wil ontkennen, niet meer wil verloochenen wie hij is. Een hele strijd, die hij niet voor niets op papier heeft gezet. Het is een doorlopend proces dat je kunt volgen door zijn columns of nieuwsbrieven. Zijn boek verscheen in 2023.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.