Podcast IK: Sherry Jae Ebere

In deze aflevering van Podcast IK wordt Sherry Jae Ebere geïnterviewd door Leon Augustijn. Want iedereen heeft wel een verhaal. En dat van Sherry Jae is meer dan indrukwekkend.

Ze vertelt: “Ik was als baby zwaar ondervoed. Er was in dit tijd geen vaccin tegen polio. In Arnhem leerde ik mijn pleegouders kennen. Ze namen mij mee naar Naarden waar ik een fantastische jeugd doorbracht.” Zelf is ze nu een bevlogen activiste bij Trans United Europe, waar ze binnen het Amsterdamse kantoor de spin in het web is. “Ik ben zo’n beetje het manusje-van-alles”, omschrijft ze zichzelf. “Trans mensen kunnen hier met allerlei vragen terecht. Hier kun je ook praten met andere bi-culturele trans personen én je kunt hier een luisterend oor vinden.” Sherry Jae benadrukt dat je als trans persoon in kwetsbare en ingewikkelde omstandigheden terecht kunt komen. “Daarom is onze inzet van onschatbare waarde” concludeert ze.

In deze aflevering van podcast IK zal Sherry Jae Ebere in het kort haar verhaal vertellen. En zoals gebruikelijk heeft ook zij weer aan paar tips voor de luisteraars. Podcast IK met Sherry Jae Ebere luister je op SpotifyGoogle en Apple iPlayer.

Leon Augustijn is schrijver, motivator en spreker. Hij schreef zijn autobiografische boek met de wat pretentieuze titel ‘IK’. Niet als egodocument, maar omdat hij zichzelf niet meer wil ontkennen, niet meer wil verloochenen wie hij is. Een hele strijd, die hij niet voor niets op papier heeft gezet. Het is een doorlopend proces dat je kunt volgen door zijn columns of nieuwsbrieven. Zijn boek verscheen in 2023.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.