Raymi Sambo’s Oerol-hit ‘Gendermonologen’ gaat 24 januari in première en daarna on tour!

Na de succesvolle slavernijvoorstelling Ik zeg toch sorry (Aluin / Raymi Sambo Maakt) gaat de nieuwe voorstelling Gendermonologen van theatermaker Raymi Sambo op woensdag 24 januari in première in Theater Bellevue te Amsterdam. Daarna volgt tot en met mei een tour langs Nederlandse theaters en festivals.

Tekst: Persbericht
Foto: Bart Grietens

Gendermonologen is opnieuw een urgente voorstelling waarbij de persoonlijke verhalen van vijf jonge queer mensen centraal staan. Actuele stories over wat het betekent om niet in het binaire genderplaatje te vallen en constant het onderwerp van de publieke discussie te zijn.

In zang, dans en tekst vertellen de acteurs over je plek vinden in onze huidige samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Gendermonologen. Foto: Bart Grietens
Over Raymi Sambo Maakt

Raymi Sambo Maakt is het gezelschap rond Raymi Sambo en maakt voorstellingen, podcasts, films en talkshows over onderwerpen die hun wortels vinden in de interculturele en de queer samenleving. De onderwerpen zijn actueel en geïnspireerd door gebeurtenissen in het land en ingebed in een universele thematiek.

De pers over Gendermonologen

“Diverse, gedreven getuigenissen, gebracht met emotie en overtuigingskracht. Melvin Aroma (hij/hem) geeft extra jeu aan zijn optreden door zijn krachtige, soulvolle stem.” (NRC Handelsblad ****)

“Een zeer actuele en ontroerende voorstelling waarin heden en verleden op fraaie wijze zijn verweven. Gendermonologen is ijzersterk, aansprekend theater dat veel publiek verdient.” (Scènes *****)

“Sterk is hoe de spelers elkaar fysiek bijvallen, bijvoorbeeld door gezamenlijke bewegingen te kopiëren – troostrijk en empowering tegelijkertijd. Zanger-performer Melvin Aroma zingt een aantal gloedvolle liederen.” (Theaterkrant)

Gendermonologen. Foto: Bart Grietens

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.