Politie zoekt slachtoffers van mogelijk anti-homogeweld

De politie van Amsterdam zoekt slachtoffers van mogelijk anti-homogeweld. Dat meldt het LHBTIQ+ netwerk Roze in Blauw op sociale media. Zij doen de oproep naar aanleiding van onderzoek naar een filmpje dat momenteel op internet circuleert. 

In het filmpje is te zien dat een man twee andere hand-in-hand-lopende mannen belaagt. Deze man deelt klappen en schoppen uit. Daarnaast is volgens de politie ook te horen dat de mannen uitgescholden worden. De video lijkt te zijn opgenomen in de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam. Wanneer de beelden zijn opgenomen staat volgens de politie echter nog niet vast.

verdachte in zicht

Roze in Blauw laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de video. Op basis van wat er in de video te horen en te zien is, houdt de politie er rekening mee dat er sprake is van anti-homo geweld. Ook meldt de politie dat er zicht is op een mogelijke verdachte. Maar: “Zonder melding of aangifte van de slachtoffers kan het lastig worden hem te vervolgen” aldus de politie.

melden, melden, melden!

Helaas heeft de politie tot op heden dus nog geen aangifte of melding aan de beelden kunnen koppelen. Roze in Blauw Amsterdam laat daarom dan ook weten: “In een stad als Amsterdam moet je kunnen zijn wie je bent. Mocht je anti-LHBTIQ+ geweld ervaren, weet dat je altijd bij de politie terecht kunt, bijvoorbeeld bij de collega’s van Roze in Blauw. Wij nemen dit soort zaken heel serieus.”

Dus ben jij op de beelden te zien, weet jij wie er op de beelden staan of heb je andere informatie? Roze in Blauw Amsterdam komt graag met je in contact. Wil je iemand van Roze in Blauw spreken? Bel dan met 088-1691234. Mailen kan ook via RozeinBlauw@politie.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.