MenAsWell onthult met trots de ‘Queer Consent Podcast’

De Queer Consent Podcast is een essentiële podcastserie over seksueel geweld en consent. Gehost door Thomas Garrod-Pullar, oprichter en directeur van MenAsWell, belicht deze boeiende Engelstalige podcast diverse aspecten van seksueel geweld, consent en activisme binnen de LGBTQIA+ gemeenschap.

De Queer Consent Podcast biedt daarmee een diepgaande en inclusieve kijk op belangrijke, maar niet veelbesproken kwesties. Daarbij wordt het belang van consent in alle facetten van het leven belicht. De makers van de podcast nodigen je uit om te luisteren en de verhalen van inspirerende gasten te delen. De eerste aflevering wordt op maandag 22 januari 2024 gelanceerd. Het team van MenAsWell kijkt ernaar uit om deze belangrijke dialoog met jullie te delen.

Thomas Garrod-Pullar, oprichter van MenAsWell

Thomas Garrod-Pullar, oprichter en directeur van MenAsWell, over de Queer Consent Podcast:
[English below]“Bij het maken van deze podcast wilde ik het publiek laten kennismaken met mijn eigen reis van seksueel geweld, de reis die ik heb gemaakt sinds ik MenAsWell heb opgericht en de inspirerende mensen die ik heb ontmoet en die zich hebben aangesloten bij het werk dat we doen binnen de gemeenschap. Om onze gemeenschap een veilige, consensuele omgeving te laten opbouwen, hebben we een discussie nodig waarin iedereen gehoord wordt. Doe met me mee als we met een aantal van die belangrijke stemmen het onderwerp consent verkennen.
When designing this Queer Consent Podcast, I wanted the audience to learn my own journey of sexual violence, the journey I’ve been on since; setting up MenAsWell, and the inspirational people I’ve met who have allied themselves to the work we’re doing within the community. In order for our community to build a safe, consensual environment, we need a discussion in which everyone is heard. Join me as we explore the topic of consent with some of those key voices.”

Afleveringen van de Queer Consent Podcast
  • Getting started in activism and minority groups

Nina Sierig (Co-founder MenAsWell, beleidsmedewerker bij The Safe Space Club)
Als medeoprichter van MenAsWell en beleidsmedewerker bij The Safe Space Club zet Nina Sierig zich al jarenlang in voor de erkenning van mannen als slachtoffers van seksueel geweld.

Sara Dekker (Directeur The Safe Space Club)
Als directeur van The Safe Space Club strijd Sara Dekker wereldwijd tegen seksueel geweld. Haar inzet reikt tot aan de Verenigde Naties in New York, waar ze sprak over de uitdagingen waarmee vrouwen en minderheidsgroepen worden geconfronteerd. Haar persoonlijke ervaring met kindermisbruik inspireerde haar tot het oprichten van The Safe Space Club, waar ze samenwerkt met een vrouwelijke imam om schaamte onder moslimvrouwen te verminderen.

Met speciale gast: Marko Mihailović (Voormalig directeur Belgrade Pride / Europride Belgrade 2022)
Als voormalig directeur van Belgrade Pride, is Marko Mihailović een pionier in queer activisme. Zijn leiderschap bij Belgrade Pride heeft bijgedragen aan de vooruitgang en zichtbaarheid van de LGBTQIA+ gemeenschap, waarmee hij een blijvende impact heeft achtergelaten.

  • Sharing your story

Tessel ten Zweege (Auteur en TV-journalist)
Als auteur van de boeken ‘Dat zou jij nooit toelaten’, ‘Voorbij de verbijstering’ en ‘Femicide: tot de dood ons scheidt’, maakt Tessel ten Zweege veel lezers bekend met onderwerpen als partnergeweld en de kruispunten van biseksualiteit. Tessel biedt niet alleen een stem aan hen die verstikt worden door stilte, maar doorbreekt ook taboes en bevordert inclusiviteit middels haar moedige verhalen.

Jeffrey Dral (Auteur van het young adult boek ‘Liegen Zul Je’)
Als auteur van het boek ‘Liegen Zul Je’, dat wordt gelezen door young adults (16+) en volwassenen, deelt Jeffrey Dral zijn aangrijpende verhaal over seksueel misbruik door twee daders, dat plaatsvond gedurende zijn zestiende levensjaar. Met zijn stem belicht hij niet alleen de noodzaak van erkenning voor mannelijke slachtoffers, maar ook het belang van open communicatie over moeilijke onderwerpen. Hiermee inspireert hij zowel LGBTQIA+ers als mensen buiten de community.

  • Chemsex

Michael O’Dea (National Chemsex Coordinator bij Terrance Higgins Trust UK)

Leon Knops (Coach, trainer en chemsex-expert bij Mainline)
Als coördinatoren van het chemsex-programma bij Mainline, richten Michael O’Dea en Leon Knops zich met bijzondere toewijding op de complexe vraagstukken rond chemsex, met een specifieke focus op het bevorderen van een gezonde en sobere levensstijl binnen de queer-gemeenschap.

Speciale gast: Jeroen V Santen (Queer and Sober)

  • Trans and intersex

Tijn de Jong (Trans activist)
Als toonaangevende trans-activist in Nederland, leidt Tijn de Jong in de strijd voor transgenderrechten en -zichtbaarheid. Hen vergroot het bewustzijn over de uitdagingen van de transgemeenschap en draagt actief bij aan een meer inclusieve samenleving binnen de Nederlandse LGBTQIA+ gemeenschap.

Sharan Bala (Intersex Activist)

  • Policy and Professionals

Iva Bicanic (Directeur Centrum Seksueel Geweld)
Als directeur van het Centrum Seksueel Geweld, zet Iva Bicanic zich persoonlijk in voor slachtoffers van seksueel geweld. Haar inspanningen hebben bijgedragen aan het creëren van een omgeving waarin diverse slachtoffers van seksueel geweld worden erkend en ondersteund.

Willy van Berlo (Programme Manager, Sexual Violence, Rutgers)
Als Program Manager bij Rutgers, speelt Willy van Berlo een cruciale rol in het aanpakken van seksueel geweld. Haar inzet en leiderschap dragen bij aan het creëren van bewustzijn en het bevorderen van preventie binnen Rutgers en daarbuiten.

Joey Woudstra (Verpleegkundige, GGD Amsterdam)
Als verpleegkundige bij GGD Amsterdam, pleit Joey Woudstra actief voor bewustwording omtrent consent binnen de organisatie. Met zijn inzet draagt hij bij aan een cultuur van respect en bewustzijn rondom toestemmingsvraagstukken binnen de gezondheidszorg.

  • Next steps

Haroon Ali (Auteur en journalist)
Als journalist en auteur van ‘Spectrum’, onderzoekt Haroon Ali diversiteit in de LGBTQIA+ gemeenschap, met inbegrip van belangrijke thema’s zoals seksueel geweld. Zijn werk draagt bij aan een dieper begrip en bewustwording van de uitdagingen waarmee verschillende individuen binnen de gemeenschap worden geconfronteerd.

Tieneke Sumter (National Manager COC NL)
Als National Manager bij COC NL, zet Tieneke Sumter haar expertise in om de belangen van de LGBTQIA+ gemeenschap te behartigen. Haar activisme weerspiegelt een diepgaand begrip van de diverse uitdagingen waarmee deze gemeenschap wordt geconfronteerd, zowel in Nederland als in Suriname. Haar intersectionele perspectief brengt een waardevolle dimensie in de strijd voor gelijke rechten, en haar leiderschap belooft een blijvende impact te hebben op de LGBTQIA+ community.

Kris van de Veen (Gemeenteraadslid, GL Amsterdam)
Als gemeenteraadslid voor Groen Links Amsterdam, deelt Kris van de Veen zijn perspectief op suïcidaliteit binnen de LGBTQIA+ gemeenschap. Zijn betrokkenheid en openheid dragen bij aan cruciale gesprekken over mentale gezondheid en welzijn.

Meer informatie over MenAsWell:

Menaswell is een Nederlandse stichting die zich inzet tegen seksueel geweld tegen mannen, trans en non-binaire mensen. Wij streven ernaar de barrières voor steun aan mannen na seksueel geweld te overbruggen en tegelijkertijd het bewustzijn en de zichtbaarheid van mannelijke slachtoffers te vergroten.

 

– 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.