Minkema’s Maandgedicht: Geef mij woorden

Elke eerste maandag van de maand publiceert Gaykrant Minkema’s Maandgedicht. Een gedicht dat dichter, schrijver en acteur Jan-Simon Minkema speciaal heeft gekozen uit zijn rijke oeuvre. Het Minkema’s Maandgedicht van januari heet: Geef mij woorden.

Tekst: Jan-Simon Minkema

Geef mij woorden om te schrijven,

woorden zacht of hard als staal.

Geef mij woorden die beklijven,

dan vertel ik een verhaal.

Geef mij woorden vol geheimen,

woorden zwaar of vederlicht.

Geef mij woorden die mooi rijmen,

dan verzin ik een gedicht.

Geef mij woorden die bezinken,

woorden als vergeet-mij-niet.

Geef mij woorden die goed klinken,

dan stop ik ze in een lied.

Geef mij woorden om te troosten,

woorden vriendelijk en lief.

Geef mij woorden om te proosten,

dan schrijf ik een speech of brief.

Geef mij woorden zonder vrezen,

woorden warm van mens tot mens,

Geef mij woorden die genezen,

dan schrijf ik een goede  wens.

© Jan-Simon Minkema

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.