Willeke Alberti, Frizzle Sizzle en Bill van Dijk in nieuw seizoen van podcast Songfestival Troubadours

Op de afbeelding staat het logo van de podcast Songfestival Troubadours. Twaalf goudkleurige sterren tegen een paarse achtergrond, met daarin in sierlijke letters de woorden songfestival troubadours met daarboven een rood-wit-blauw gekleurd hartje zoals dit ook bij uitzendingen van het Eurovisie Songfestival gebruikt wordt. De foto is ter illustratie van het onderwerp bij de tekst geplaatst.

Er is weer een nieuwe reeks afleveringen van de podcast Songfestival Troubadours van start gegaan!
Dit nieuwe seizoen start met het gesprek dat podcastmakers Chiel Troost en Jeroen Smits hadden met zangeres Willeke Alberti. In dit interview, dat afgelopen zomer is opgenomen, vertelt Willeke uitgebreid over haar deelname aan het Eurovisie Songfestival van 1994 in Dublin.

Met haar Waar is de zon eindigde de zangeres als 23e van de 25 inzendingen. Haar reactie op het behalen van deze teleurstellende plek: “De aanwezige pers dacht dat ik erg teleurgesteld zou zijn, maar ik zong ‘wat er ook gebeurt, ik lach’!” (een stuk uit haar lied Zomaar een dag).

Naast Willeke zijn dit seizoen o.a. de volgende artiesten te horen (in willekeurige volgorde):
Laura Vlasblom en Mandy Huydts van Frizzle Sizzle (deelname in 1986), Bill van Dijk (1982), Michelle (2001), Therese Steinmetz (1967) en Paul de Corte van Re-Union (2004).

“We hebben weer mooie gesprekken mogen voeren voor deze podcast! Met deze podcast gaan we dieper in op de songfestivalbelevenis van de desbetreffende artiest. Er is meer ruimte voor de ‘echte verhalen’. Hoe ging het er nou echt aan toe achter de schermen?” zegt Chiel Troost. Jeroen Smits vult aan: “Dat we openen met Willeke is extra bijzonder. Ze stond al een tijd hoog op onze lijst. Het is een bijzonder en open gesprek geworden.”

Over Songfestival Troubadours

De podcast Songfestival Troubadours is eind januari van dit jaar gestart en telt inmiddels 20 afleveringen waarin, naast Willeke, o.a. de volgende artiesten te horen zijn: Edsilia Rombley, Douwe Bob, Getty Kaspers (Teach-In), Marga Bult, Linda Wagenmakers, Mia en Dion, Marlayne, Maggie MacNeal en Ben Cramer. De podcast is genomineerd voor een Eurovision Artists Award. (info: www.eurovisionartists.nl)

De aflevering met Willeke luister je hier. De overige afleveringen staan hier. Naast Spotify is de aflevering ook te beluisteren in de volgende podcast-apps: Apple Podcasts, Podimo, Google Podcasts en Juke.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.