Gaykrant Out Loud! update, week 51

Op de foto staat Henri Haan, de presentator van het radioprogramma Out Loud! Hij draagt een wit t-hsirt met daarop een omgekeerde regenboog en daaroverheen een zwart jasje. Hij staat met zijn rug tegen een witte muur.

Ook deze week verzorgde onze hoofdredacteur Ronald Mol de Gaykrant Out Loud! update van week 51 voor het radioprogramma Out Loud! Dit programma wordt gepresenteerd door Henri Haan en is iedere dinsdag te beluisteren op Radio4All, de nieuwe radiozender van Giel Beelen.

Deze keer zat Ronald ergens in de krochten van Amsterdam Centraal, waar hij een rustig plekje had opgezocht om de presentatoren van Out Loud! even te woord te staan. Hij kwam – om kwart over tien ‘s avonds, nota bene – nèt uit Madame Tussauds! Daar was namelijk het nieuwe beeld van Lady Gaga onthuld en Gaykrant was uitgenodigd om die onthulling bij te wonen. Het beeld van Lady Gaga maakte om meerdere redenen grote indruk op onze hoofdredacteur…

COC Songfestival

Ronald vertelde ook dat Roze 50+ voor de tweede keer op rij het COC Songfestival songfestival heeft gewonnen. Klaas Spekken sleepte de prijs in de wacht, met het lied ‘Ik zie je’. COC Regio Nijmegen werd daarbij tweede en COC Friesland werd derde.

Servisch Protest

Tijdens de Gaykrant Out Loud update week 51 werd ook aandacht besteed aan de wereldwijde protesten tegen het besluit van het Russische Hooggerechtshof. Ronald wist te melden dat er zelfs in Servië tegen dat besluit is geprotesteerd. En dat is iets wat niet bepaald voor de hand liggend is, omdat de Servische bevolking zelf ook niet bepaald pro-LHBTIQ+ te noemen is. Daarmee is een protest voor de Russische ambassade in Belgrado gewoonweg dapper te noemen, aldus onze hoofdredacteur.

Dierennieuws

Om de Gaykrant Out Loud update week 51 met een positief nieuwtje te eindigen, kwam Ronald nog met een dierennieuwtje: in Artis is het broedseizoen van de pinguïns in volle gang. En aangezien het juist van dit dier algemeen bekend is dat er ook vaak paren van hetzelfde geslacht zijn, die dan samen een ei adopteren, vond Ronald het leuk om hier toch even aandacht aan te besteden.

Over de update

De Gaykrant Out Loud! update is iedere dinsdagavond rond kwart over tien te beluisteren tijdens de uitzending van Out Loud! op Radio4All. Alles over het programma Out Loud! kun je vanaf nu ook terugvinden op www.outloudprideradio.nl
De eerstvolgende update hoor je in de tweede week van januari.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Gaykrant Out Loud! update, week 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.