Kleur de Hanze in teken van ‘Zwolle bekent kleur’

Van 22 december tot en met 30 december vindt er een uniek event plaats in Zwolle: Kleur de Hanze. Negen dagen lang wordt één van de meest markante panden, het Drostenhuis, in het licht gezet met bijzondere projecties. Samen met onder andere de regenbooggemeenschap van Zwolle wordt invulling aan dit evenement gegeven met als subtitel: ‘Zwolle bekent kleur’. Naast negen avonden projecties, die aan de hand van ingezonden kleurplaten worden getoond, is er ook nog een afwisselend randprogramma.
Tekst: Productieteam Hanzejaar Zwolle
Foto’s: Artist impression Zwolle ANNO museum – Mr.Beam, Campagnebeeld Kleur de Hanze Zwolle – Zwolle Marketing
Projecties aan de hand van ingezonden kleurplaten
Artist impression Zwolle ANNO museum – Mr.Beam

De afgelopen maanden konden kinderen en volwassenen kleurplaten van het Drostenhuis inkleuren en inleveren. Een deel van deze kleurplaten wordt op unieke wijze gedigitaliseerd om vervolgens op ware grootte te worden getoond op het Drostenhuis. Deelnemers zien dus hun eigen kleurplaat één op één terug op dit iconische pand in het centrum van Zwolle. Een unieke beleving, ook wanneer je zelf geen kleurplaat hebt ingestuurd en gewoon lekker wilt kijken naar andermans creaties. De publieksopening van de projectie begint op 22 december om 19.00 uur voor het Drostenhuis en is te zien tot en met 30 december iedere avond tussen 19.00 en 23.00 uur.

Artist impression Zwolle ANNO museum – Mr.Beam
Randprogramma
Ook is er een afwisselend en uniek randprogramma rondom de projecties van Kleur de Hanze samengesteld. Wat te denken van een ‘Hanze Rainbow kerstdiner’ in het café van ANNO en ook aan jongeren (14-21 jaar) is gedacht met een ‘Kleurrijke Jeugddag’. Tijdens het event ‘Kunst met Kleur’ wordt er kennis gemaakt met diverse kunstenaars uit de LHBTIQ community.
Door je aan te melden via Kleur De Hanze voor de sfeervolle Lichtjeswandeling in Park het Engelse Werk op 27 december, ontvangen deelnemers bij de start van de wandeling een speciaal kleurrijk lichtje! Voor alle onderdelen van het randprogramma geldt dat er geen kosten aan verbonden zijn, maar opgeven is wel noodzakelijk. Kleur de Hanze Zwolle heeft – naast de unieke projectie op het Drostenhuis, een afwisselend programma weten samen te stellen. Meer informatie en het complete programma van Kleur de Hanze Zwolle staat op www.hanzejaar-zwolle.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.