Klaas Spekken wint COC Songfestival 2023 namens Roze 50+

LEEUWARDEN – Roze 50+ is met het lied Ik zie je van Klaas Spekken de winnaar geworden van het COC Songfestival 2023. Roze 50+ wint hiermee het festival voor de tweede maal op rij. Na een zinderende finale en spannende puntentelling in het Leeuwardse poppodium Neushoorn eindigde de inzending van COC Regio Nijmegen op een tweede plaats, derde werd COC Friesland.  

Tekst en foto’s: Simon Timmerman, landelijk team COC Songfestival

De 27ste editie van het COC Songfestival is gewonnen door Klaas Spekken van Roze 50+. Hun lied Ik zie je kreeg de meeste punten, 91 in totaal, van de vak- en regiojury. Het lied van de uit Westerwolde afkomstige zanger gaat over een gesprek dat hij voerde met een jonge boerenzoon die niet uit de kast durft te komen.

“Allereerst bedanken we COC Friesland voor het organiseren van een geweldige show. En natuurlijk feliciteren we Roze 50+ die hiermee voor de tweede keer op rij het festival winnen. Een geweldige prestatie!”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

COC Songfestival 

In 2023 beleefde het COC Songfestival alweer haar 27ste editie. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.