Regenboogvlag COC Eindhoven WÉÉR gestolen

Net na middernacht in de nacht van zaterdag 18 november op zondag 19 november 2023 is de regenboogvlag van het COC Eindhoven en regio weer gestolen. Dat meldt het COC in een bericht op Instagram. Eerder dit jaar, op 8 april, was de regenboogvlag door twintig hooligans gestolen. Bij dat incident zijn ook jongeren uitgescholden en werd een vrijwilliger van het COC geslagen. 

Dit weekend werd de vlag volgens het persbericht van COC Eindhoven en regio in de nacht ontvreemd. De vrijwilligers en bezoekers van het COC die in het pand aanwezig waren, hebben niets van de diefstal gemerkt. Pas toen één van de bezoekers naar buiten kwam en daar de achtergelaten vlaggenstok zag, werd duidelijk dat de regenboogvlag weer was gestolen. Het COC Eindhoven en regio gaat uit van een doelbewuste actie gericht op het COC, aangezien andere regenboogvlaggen in de straat ongemoeid zijn gelaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benjamin Ector (@benjamin.ector)

Eindhovense regenboogvlag
Op de foto staat Benjamin Ector, met boven hem de Eindhovense Pridevlag die hij zojuist een de gevel van Pand 54 heeft gehangen.
Benjamin Ector, voorzitter COC Eindhoven en Regio

Aan Gaykrant laat Benjamin Ector, voorzitter van het COC Eindhoven en regio, weten dat de vlag die nu ontvreemd is, de enige Eindhovense variant van de regenboogvlag was die in de straat hing. Toch gaat hij er niet vanuit dat het hierbij gaat om iemand die uit was op een Eindhovens regenboogsouvenir. Volgens Ector hing de vlag namelijk dusdanig hoog dat er een trap of minstens twee gelegenheidsdieven voor nodig waren om de vlaggenstok uit de houder te halen.

“Net nadat wij dachten dat de rust was wedergekeerd sinds de golf van agressie tegen de
regenbooggemeenschap, komt deze klap”, zegt Ector.. “We hadden juist een fantastische week gehad. GLOW kwam namelijk door onze straat en wij hadden zelf een lichtinstallatie voor het raam staan en wij hebben veel voorbijgangers kunnen informeren over onze gemeenschap en ons werk.”

getuigen gezocht

Omdat de lichtinstallatie de ramen bedekte, hebben vrijwilligers en bezoekers het incident volgens het COC niet gezien. Een vrijwilliger van het COC heeft nog diezelfde nacht de vlag vervangen. Daarnaast heeft COC Eindhoven en regio aangifte gedaan, met daarnaast een melding bij het antidiscriminatiebureau. Ook het stadsbestuur van Eindhoven is inmiddels ingelicht. Getuigen worden dan ook van harte opgeroepen om zich te melden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.