Man (76) rijdt in op burgemeester en bedreigt hem vanwege zijn geaardheid

Een 76-jarige man is op maandag 6 november 2023 op burgemeester B. Scholtze van de gemeente Drimmelen ingereden en heeft hem daarbij beledigd en bedreigd vanwege zijn geaardheid. De man uit Made werd later met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Naast de diverse delicten gericht tegen de burgemeester heeft de man volgens de politie ook een toegangsverbod overtreden.

Scholtze liep op maandag 6 november 2023, omstreeks 11.00 uur vanuit het gemeentehuis aan het Park 1 naar zijn geparkeerde auto. Daar riep de verdachte vanuit zijn auto diverse dreigementen en beledigingen naar hem. Volgens de politie liet de verdachte zich daarbij ook bedreigend en beledigend uit over de geaardheid van de burgemeester. Ook moest Scholtze opzij springen om niet door de verdachte aangereden te worden.

Burgemeester Boy Scholtze, van de gemeente Drimmelen. Foto: Rijksoverheid.nl
Toegangsverbod

Na de confrontatie met Scholtze is de verdachte het gemeentehuis binnen gegaan. Dit was hem verboden vanwege eerdere misdragingen. De verdachte had aan die eerdere misdragingen een tijdelijk toegangsverbod overgehouden. In het gemeentehuis herhaalde de verdachte diverse dreigementen en beledigingen aan het adres van de burgemeester. Volgens de politie heeft de burgemeester aangifte gedaan van bedreiging, poging zware mishandeling, discriminatie en belediging.

eerdere bedreiging

Bij zijn aanstelling was Boy Scholtze met zijn 32 jaar de jongste burgemeester van Nederland. Vlak na zijn aanstelling en verhuizing naar Drimmelen werden er twee stenen naar zijn huis gegooid. Eén daarvan ging door de ruit van de woonkamer en richtte daar volgens de berichtgeving veel schade aan. Destijds reageerde Scholtze daar strijdbaar op. Hij liet toen weten: “Een bosje bloemen of kaartje als welkom in de gemeente had ik eerlijk gezegd meer op prijs gesteld.” Scholtze gaf verder aan dat de samenleving zich als geheel tegen dit soort agressie moet verzetten. “Dit moeten we niet normaal gaan vinden.”

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar getuigen van zowel het incident op de parkeerplaats als aan de balie in het gemeentehuis op maandag 6 november. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het team Dongemond via 0900-8844.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.