Winter Pride Almere 2023: Samen Verbonden

Vier van 3 tot en met 5 november Winter Pride Almere 2023! Dat is de oproep die de organisatie van Winter Pride Almere doet. Dit evenement legt de nadruk op het belang van inclusiviteit voor de LHBTI-gemeenschap. Want in een tijd waarin discriminatie en geweld tegen LHBTI-personen blijven voortduren, blijft de Pride-beweging onverminderd relevant.

Winter Pride Almere 2023 staat in het teken van ‘Samen Verbonden’. Iedereen wordt dan ook door de organisatie van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering en daarmee aan het bevorderen van diversiteit. Winter Pride Almere 2023 is een viering van liefde, diversiteit en verbondenheid. ‘Samen staan we sterker in de strijd tegen discriminatie en geweld, en vieren we de unieke diversiteit van de Almeerse samenleving.’ Aldus de organisatie.

Tentoonstelling Roze in Verzet

Ter gelegenheid van Winter Pride Almere is van 2 tot en met 6 november de tentoonstelling ‘Roze in Verzet’ te zien. Deze tentoonstelling richt zich op de beeldvorming en zichtbaarheid van verzetshelden met een homoseksuele oriëntatie. Specifiek in de Tweede Wereldoorlog, maar ook uit andere tijden. Want wie waren zij? Wat bewoog hen? Wat kunnen we van hen leren? De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het Stadhuis te zien in de B-Passage.

Winter Pride Party

Op 3 november is de start van Winter Pride Almere 2023 met de Winter Pride Party in Poppodium de Meester. Kom dansen en meezingen met de optredens van onder meer Babs, Wendy Moore, Femmetastic, Leano Lashawn en Ella John. Kaartjes kosten 7,50 inclusief een drankje en zijn verkrijgbaar bij Poppodium De Meester.

Programma 4 november

Op 4 november staat een divers programma verspreid door de stad gepland, met activiteiten voor alle leeftijden:

Weerbaarheidsworkshop Social Media: LHBTI-personen worden vaak geconfronteerd met haatberichten op social media. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert een gratis workshop waarin deelnemers leren omgaan met online discriminatie, met waardevolle tips van influencer Bappie Kortram.

Regenbooggesprekken: Ga in gesprek met LHBTI mensen over wat voor rol kleur speelt in onze identiteit aan de hand van de tentoonstelling “100 colors no.45 ”8760 hours” in Kunstmuseum M. Twee vertegenwoordigers van de lhbti+ gemeenschap begeleiden hierin het gesprek in blokken van één uur.

Film Joyland: In de Nieuwe Bibliotheek is de mooie film Joyland te zien. Over een jonge Pakistaanse jongen die zich in het geheim voegt bij een danstheater waar hij voor de ambitieuze trangender vrouw Biba valt. De film werpt een licht op de strijd van het gezin om ieders seksuele identiteit te omarmen.

Winter Pride Festival: In samenwerking met Avanti wordt het Winter Pride Festival georganiseerd in de Kunstlinie. Kom en vier de liefde en diversiteit tijdens een gezellige middag vol muziek, dans en plezier. Zo is er de ‘Lekkerblijvenlikken-kraam’ en kun je jezelf glammen met Vain Beauty. Verwacht een heerlijke middag vol plezier, muziek en entertainment! Geniet van (gratis) eten en drinken en ontmoet nieuwe vrienden in een inclusieve en feestelijke sfeer. Toegang is gratis.

Het queer danspaleis: Bij Casa Casla wordt de dag afgesloten met het queer danspaleis waar de krakers van toen worden gedraaid. Met een bevlogen PlatenDraaier (PD), een rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, vrolijk decor en persoonlijke sfeermakers. De PD trekt klassiekers uit de koffer van rock & roll, merengue, Engelse wals tot disco. Een feest van herkenning voor alle ouderen en een feest voor iedereen die van swingen houdt. Kom ook! De toegang is gratis en het eerste drankje krijg je aangeboden door Roze 50+.

Programma 5 november

Voorlezen met Drag Queen Nutella Versace: Net als voorgaande jaren komt dragqueen Nutella Versace weer voorlezen in De Nieuwe Bibliotheek. De afgelopen jaren waren deze voorleesmiddagen een groot succes. Ook dit jaar wordt het weer een gezellige middag vol met glitter en glamour en mooie verhalen. De Toegang is gratis.

Pride Walk: Om 14 start op de Esplanade de Pride Walk door de stad. Dus kom ook en laat heel Almere zien dat we de stad samen maken! De Pride Walk wordt vooraf gegaan door een optreden van dragqueen Nutella Versace. Gevolgd door toespraken van onder meer Jorgen Raymann, Suzanne van de Laar (voorzitter Pride Amsterdam) en Claire Slingerland (voorzitter Winter Pride Almere). Maar ook wethouder Maaike Veeningen, Anouk de Jonge (Raadslid Almere) en Teunis Ruiten (Roze 50+) spreken zich uit. De walk start rond 15 uur en gaat vervolgens dwars door het centrum van Almere. De walk duurt ongeveer 3 kwartier en komt weer terug op de Esplanade.

Queerwater: Winter Pride Almere 2023 wordt afgesloten met Queerwater in Café op 2. Kom deze editie van Winter Pride Almere na de Pride Walk  afsluiten met een feest waar iedereen zich gezien, inbegrepen en veilig kan voelen.

Het complete programma en ticketinformatie zijn te vinden op de officiële website van Winter Pride Almere 2023: www.winterpridealmere.nl.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.