Gemeente Zwolle gaat deskundigheidsverklaring voor transpersonen vergoeden

In de gemeenteraadsvergadering van 16 oktober 2023 heeft de Zwolse gemeenteraad in meerderheid gestemd voor gemeentelijke bekostiging van de deskundigheidsverklaring voor geslachtswijziging voor Zwolse inwoners die hiervan gebruik willen maken.

Tekst en foto: COC Zwolle (aangepast), Facebook

Het is vele transpersonen al tijdenlang een doorn in het oog; de deskundigheidsverklaring. Een ander die vanuit een zogenaamd professioneel oogpunt gaat bekijken of iemand wel echt transgender is. En voor die verklaring moet dan ook nog worden betaald. De gemeente Zwolle zal die kosten nu op zich nemen, besliste de gemeenteraad.

Voorzitter Heleen Rompelman van COC Zwolle is zeer verheugd: ‘met de aanneming van dit voorstel is Zwolle de eerste gemeente hiermee binnen de Provincie Overijssel. Dit is een stukje erkenning voor de transgendergemeenschap, dat geeft meerwaarde aan hun leven, naast het financiële aspect.’

Wethouder Dorrit de Jong geeft aan deze motie van de gemeenteraad graag uit te willen voeren omdat dit past bij de inclusieve stad die Zwolle wil zijn.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.