Paul Morris: ‘It gets Better’

Op vrijdag, 13 oktober heeft Paul Morris zijn nieuwe EP ‘It Gets Better‘ uitgebracht. De zanger staat bekend om zijn deelname aan het TV-programma ‘DanceSing’ en ‘Op Zoek Naar…’ Maar ook van zijn Spaanse bewerking van de hit ‘Duurt Te Lang‘ van Davina Michelle.

Als openlijk homoseksuele artiest heeft Paul altijd gestreden voor vrijheid en acceptatie. In 2022 werd hij zelfs
benoemd tot Pride ambassadeur. Hij bracht de officiële Pride anthem ‘Hide My Love‘ uit en verscheen sindsdien op verschillende podia. Niet alleen tijdens Pride Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook tijdens Pride Groningen.

diepgang van queer-liefde

Zijn EP ‘It Gets Better’ bevat 4 singles waarin Paul de diepgang van (queer)liefde omschrijft. Ook reflecteert hij op worstelingen met zijn eigen identiteit en onzekerheden. Pauls missie is om luisteraars mee te nemen op een voor hen herkenbare reis. Daarnaast wil hij uitstralen hoe ontzettend mooi je leven kan zijn wanneer je alle twijfels los laat, jezelf bent en houdt van de persoon die je vervult. Ook als dat niet in het traditionele plaatje valt. Kortom: wat Paul vooral wil, is anderen aanmoedigen om zich te durven uiten. Hun unieke zelf en seksualiteit te omarmen. Hij gunt het iedereen om op deze manier net zo gelukkig te zijn als in de ‘traditionele’ liefde zoals die nog altijd in films, op tv en in boeken als perfect plaatje wordt neergezet.

nieuwsgierigheid

De nummers op de EP vormen een rode draad door dat verhaal. Ze bieden inzichten en lessen om te kunnen groeien. Het eerste nummer op de EP, ‘Really Wanna Get To Know Ya’, weerspiegelt de overweldigende nieuwsgierigheid die ontstaat na het voelen van een sterke connectie met iemand waarvan je alles wilt weten, ondanks dat dit in eerste instantie helemaal niet met een romantische klik was bedoelt. Pauls overdenkingen over de complexiteit van romantische relaties leiden tot het tweede nummer, ‘Head Over Heart (All-In)’. Hij worstelt met de pijnlijke vraag: “Voelt de ander net zoveel als ik?”

Stereotypen doorbreken

Met ‘Disgustingly In Love’ wil Paul de stereotypen van heteronormatieve liefde doorbreken en anderen toe te  juichen om trots te zijn op ‘jouw’ liefde, ook als deze niet in het traditionele plaatje valt. ‘Disgustingly In Love’ is afgelopen woensdag op National Coming Out Day uitgebracht. De bedoeling hiervan is om mensen aan te moedigen om trots te zijn op hun identiteit en de manier hoe zij liefde geven. Met het laatste nummer, ‘It Gets Better’, dat dezelfde naam draagt als de titel van de EP, uit Paul wat hij tegen zijn jongere zelf zou willen zeggen.
In zijn jeugd kreeg hij te maken met pestgedrag. Hij benadrukt dat het nu beter gaat dan hij ooit had durven dromen. Dat hij omringd wordt door liefde vanuit zijn omgeving, dierbaren en voor zichzelf.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.