Regionaal | Regenboog Festival Steenwijkerland

Stichting Regenboog Steenwijkerland heeft dit jaar het jaarlijkse evenement ‘Regenboogweek’ omgetoverd tot het bruisende ‘Regenboogfestival’! Het festival, dat voorheen bekend stond als de Regenboogweek, belooft een week vol kleurrijk vermaak en inclusiviteit te worden, met een scala aan boeiende activiteiten en evenementen voor alle leeftijden. Het festival vindt plaats van 7 oktober tot en met 15 oktober 2023 en heeft als thema ‘Groei & Glunder’.

Het Regenboogfestival wordt officieel geopend door burgemeester Bats en wethouder Jongman op woensdag 11 oktober 2023: Coming Out Day. afgelopen zaterdag 7 oktober was er al een informatiemarkt in het centrum van Steenwijk, waarbij belangenorganisaties als het COC Zwolle en Vizier ook aanwezig waren.

Tijdens deze week zal opnieuw de noodzaak van zichtbaarheid voor de LHBTIQ+ gemeenschap worden benadrukt. Stichting Regenboog Steenwijkerland maakt zich daar nu al een aantal jaren sterk voor. Met een gevarieerd programma wil het festival de gemeenschap verenigen en begrip voor de LHBTIQ+ gemeenschap vergroten. Zo moet het regenboogfestival een platform bieden voor iedereen om te vieren wie ze zijn.

programma

Het programma bevat op woensdag een filmavond bij Luxor Steenwijk. De film Le Paradis wordt deze avond gespeeld. Tickets kunnen via de website van het Luxor gekocht worden en zijn inclusief een hapje en een drankje. Op de donderdag wordt er in de bibliotheek in Steenwijk een lezing gegeven door Dave Engels en zijn moeder. Dave is in transitie en vertelt zijn verhaal over het ervaren hoe het is om eindelijk jezelf te kunnen zijn. De vrijdag staat in het teken van een netwerkborrel met ondernemers over het onderwerp ‘Inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer’.

Deze vrijdagavond vinden tegelijkertijd ook activiteiten plaats voor zowel jongeren als ouderen. De jongeren organiseren een avond in De Buze met spelletjes, films, hapjes en drankjes en vooral gezelligheid. Het biedt een veilige ruimte voor jongeren om te delen, te lachen en plezier te hebben. In woonzorgcentrum Nijenstede is de dans- en beweeg avond waarbij een aantal dansparen van Unique Dance workshops geven. Zij zorgen voor een avond vol dans en gezelligheid met live muziek.

Park Ramswoerthe is op zaterdag de locatie voor het Regenboog Concert in het park met coverband Flavour. Het belooft een feestelijke middag te worden met live muziek en een spetterend repertoire! Dit evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. ‘s Avonds is de feestavond in de Pannenkoekenboerderij Steenwijk met drag queen Miss Diva Shania en DJ Leediedzjee voor een onvergetelijke, gezellige avond.

Op de laatste dag van het festival vindt de Regenboogviering plaats in het kerkje van de Maargies Hoeve in Kallenkote. Er wordt op inclusieve wijze aandacht geschonken aan de diversiteit van nu in relatie tot het geloof.

De stichting nodigt iedereen, ongeacht hun achtergrond, van harte uit om deel te nemen aan het Regenboogfestival. Voor meer informatie over het festival, inclusief het volledige programma en de deelnemende partners, kunt u terecht op de website van de stichting: www.regenboogsteenwijkerland.nl.

Stichting Regenboog Steenwijkerland

Stichting Regenboog Steenwijkerland komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting is een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland. Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, acceptatie en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners, in de stad, de verschillende kernen en in het buitengebied. De stichting staat voor inclusiviteit. Iedereen in Steenwijkerland moet zichzelf kunnen zijn.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.