Genomineerden Annie Brouwer-Korf prijs 2023 bekend

De genomineerden voor de Annie Brouwer-Korf prijs 2023 zijn bekend. Colored Qollective, Queer Film Festival Utrecht en Cruise Control zijn de genomineerden. De prijs – die al bestaat sinds 2007 – is er voor personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Utrechtse lhbti+ gemeenschap. Op 11 oktober a.s., Coming Out dag, wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een uitreiking in Het Huis Utrecht.
De jury van de Annie Brouwer-Korf prijs, vernoemd naar de oud-burgemeester van Utrecht, ontving dit jaar bijna 60 voordrachten. Die had dus de zware taak om daaruit drie genomineerden aan te wijzen. Volgens de jury hebben alle drie genomineerden zich op bijzondere wijze ingezet voor de Utrechtse lhbti+ gemeenschap waardoor zij deze nominatie verdienen.
Over de genomineerden
Colored Qollective is een organisatie die zich sinds 2018 specifiek richt op de positie en veiligheid van lhbti+ personen van kleur. Maandelijks organiseren zij zogenaamde ‘safe space meetings’ in de vorm van groepsbijeenkomsten en sociale evenementen. Ze bieden een fysieke, veilige plek voor mensen die te maken (kunnen) krijgen met meerdere vormen van uitsluiting en onderdrukking.
Sinds 2019 is Queer Film Festival Utrecht het lhbti+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een unieke programmering op het vlak van queer films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. Zichtbaarheid en verbinding staan bij hen op de eerste plek. Het festival heeft als doel zoveel mogelijk verhalen te vertellen, voor herkenning, educatie en ontspanning.
Queerfeest Cruise Control vierde recent haar 20-jarig jubileum. Ze noemen zich het ‘vuigste alternatieve euforia in de gloria queerfeest van Utrecht’ en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad. Een kleurrijk en uniek feest. De afgelopen jaren gaf Cruise Control ook acte de présence op festivals als de Zwarte Cross, Paaspop, Utrecht Pride en Sniester en op feesten in o.a. Berlijn, Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch.
Uitreiking op Coming Out Dag

De Annie Brouwer-Korf prijs 2023 zal worden uitgereikt op de avond van Coming Out Dag, woensdag 11 oktober a.s. De uitreiking zal plaatsvinden in Het Huis Utrecht. Tijdens een afwisselende show zal worden toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaar. De show wordt gepresenteerd door de Utrechtse dragqueens Amy Astoria en Victoria Vyper en er zijn optredens van danser Robin Lesley Nimanong, zangeres Patricia Foort en acteur/choreograaf Barrie Stevens.

Annie Brouwer-Korf
Annie Brouwer-Korf (1946-2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In deze periode heeft zij zich in het bijzonder ingezet voor de rechten van lhbti+ personen in Utrecht en ver daarbuiten. In 2007 ontving zij zelf de allereerste Annie Brouwer-Korf prijs als dank voor haar inzet.
Utrecht Queer Culture Festival
Utrecht Queer Culture Festival viert de schoonheid van diversiteit. Van 6 tot en met 14 oktober a.s. zal de eerste editie plaatsvinden. Vervolgens jaarlijks in de week van Coming Out Dag (11 oktober). Het festival agendeert en stimuleert de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen. Meer informatie is te vinden op www.uqcf.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.