Vier de diversiteit tijdens de eerste Coming In Week in Arnhem

COC Midden-Gelderland organiseert van 6 tot en met 15 oktober in Arnhem de allereerste Coming In Week. COC organiseert dit unieke evenement zodat queer mensen en belangstellenden kennis kunnen maken met de lhbti+ gemeenschap in de stad en regio.

‘Coming In’ is het vervolg op de alom bekende ‘coming out’ en gaat over de aansluiting van lhbti+ mensen bij de regenbooggemeenschap – een bont geschakeerde groep met een eigen culturele identiteit en geschiedenis. Tijdens de week is de queercommunity in de volle breedte zichtbaar. Dus iedereen die kennis wil maken is welkom!

De Coming In Week wordt georganiseerd rondom de jaarlijkse Coming Out Day, op 11 oktober. Op deze dag geven we aandacht aan het moment dat lhbti+ mensen voor hun identiteit uitkomen. Samen met verschillende organisaties in de stad trekt het COC dit nu breder en organiseert een week vol activiteiten.

programma

We trappen de week op 6 oktober feestelijk af met een openingsreceptie in het stadhuis van Arnhem. Op 7 oktober laten we zien hoe divers de queer gemeenschap is tijdens de Regenboogfair in de Koepelkerk. Tijdens dit evenement zijn er verschillende workshops en optredens en presenteren lhbti+ organisaties zich aan bezoekers. Op woensdag 11 oktober vindt de tweede editie van de Pride Walk plaats en ook is er op zaterdag 14 oktober een Queer Party in Luxor Live.

Gedurende de week draait er een queerfilm in Focus Filmtheater, kun je een queer kunstexpositie bezoeken in Rozet en is er voor lhbti+ jongeren een feest in ABC Libertas. Tot slot sluiten we de Coming in week in Arnhem af met een Regenboogviering in de Waalse kerk.

Maar er is nog meer! Dus kijk voor het hele programma op deze website!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.