Gooise Rainbow Week: Een Toenemend Symbool van Inclusiviteit in de Regio

Op de foto staat een dragqueen met zwart-paarsgekleurde haren die aanstalten maakt om aan een gebakje met regenboogversiering te likken. Ze heeft haar tong daarvoor al uitgestoken.

De Gooise Rainbow Week, georganiseerd door Stichting Gooi en Vecht Inclusief, is dit jaar groter en diverser dan ooit tevoren. Wederom staan de vrijwilligers klaar om de regio te veranderen in een kleurrijk baken van inclusiviteit en acceptatie.

De stichting heeft opwindende nieuwe samenwerkingen gesmeed die de Rainbow Week nog specialer maken. Op 7 oktober zal Museum Hilversum in het bijzijn van wethouder Karin Walters de tentoonstelling van Marvel Harris openen. Deze voorstelling is getiteld “Inner Journey“. In de doorlopende fotoserie Inner Journey brengt hij zijn ervaringen rondom genderidentiteit, zelfliefde, transformatie en mentale gezondheid in kaart.

Een andere opvallende samenwerking is met het museum voor Beeld en Geluid. Die samenwerking heeft geresulteerd in een uniek evenement: Van Flikkers tot Queers. Een nieuwsquiz over het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq-emancipatie in Nederland. Deze prikkelende en humoristische quiz, gepresenteerd door Harm Edens, zal plaatsvinden in de Vorstin. Het belooft een schurende en uitdagende ervaring te worden.

Hilversum én omstreken

De Gooise Rainbow Week is dit jaar ook meer dan ooit vertegenwoordigd buiten Hilversum. Met evenementen in Huizen, Laren en Wijdemeren laat de regio zien dat inclusiviteit deel moet uitmaken van het DNA van de gemeenten in het Gooi.

Naast de nieuwe en opwindende activiteiten zullen ook de vertrouwde hoogtepunten aanwezig zijn, zoals avonden in Café Brabant en het legendarische Rainbow Ball in De Vorstin. De line-up voor deze avond is spectaculair, met optredens van de sensatie van 2023; Prins S. en de Geit, Rapper Elmer (recent te zien in ‘de slimste mens’), en een van de grootste Nederlandse dance-acts van de jaren 90, 2 Brothers on the 4th Floor.

Stichting Gooi en Vecht Inclusief heeft wederom bewezen dat ze in staat is om een groter en diverser programma neer te zetten in de week rondom Coming Out Day op 11 oktober. De Gooise Rainbow Week is niet zomaar een viering van diversiteit. Het is ook een krachtige boodschap van acceptatie en liefde voor alle inwoners van de regio Gooi en Vecht.

Over Stichting Gooi en Vecht inclusief

Stichting Gooi & Vecht Inclusief maakt zich sterk voor de Rainbow Community in de Gooi & Vechtstreek. Het doel van de stichting? Bereiken dat iedereen, ongeacht gender of seksuele oriëntatie, zich vrij voelt om overal zichzelf te zijn. De stichting kiest bewust voor de term ‘Rainbow Community’ omdat het toekomstbestendig is. De letters LHBTIQ+ zijn bekend; maar in de uitingen gebruikt de stichting bij voorkeur de inclusievere term Rainbow Community.

Vanuit de stichting laat men weten: “Onder inclusief verstaan we dat we niemand uitsluiten, op welke grond dan ook. De stichting zet juist een stap extra voor mensen die (nog) niet of niet meer bij machte zijn om voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld jongeren en ouderen. Waar nodig komen we in actie.”

Voor meer informatie over evenementen en programma-updates, bezoek de website op  www.gooienvechtinclusief.nl. Volgen op sociale media kan via @Gooienvechtinclusief

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.