Voorzitter Jong-VLD Leuven slachtoffer gaybashing

De voorzitter van de Jong-VLD afdeling Leuven, Jef Druyts (22), is slachtoffer geworden van Gaybashing. Als gevolg van de aanval is hij afgelopen dinsdag opgenomen in het ziekenhuis in Gent. Dat schrijft Druyts zelf op X, het voormalige Twitter.

De Belgische procureur heeft bevestigd dat er een onderzoek naar de aanval is gestart en dat de verdachten zijn geïdentificeerd. Volgens het OM zou het gaan om minderjarige verdachten uit de omgeving van Kortrijk. Het feit dat het om minderjarige verdachten gaat is tevens de reden waarom het OM geen verdere details over de zaak zal vrijgeven. De aanval heeft volgens Druyts geleidt tot een “kleine hersenbloeding en schedelfractuur”. Over zijn toestand is Druyts positief: “Momenteel ben ik oké, mede door de goede zorgen”.

Toedracht

Over de toedracht van de aanval heeft Druyts tegen de Belgische krant De Standaard verklaard dat hij in de loop van de avond werd aangesproken door een zestal mannen. Druyts schat de mannen rond de achttien jaar oud. “Ze stelden de hele tijd ongepaste vragen over mijn geaardheid. Ik heb geprobeerd om die af te wimpelen, maar het maakte me wel ongemakkelijk. Daarom zijn we uiteindelijk ook vertrokken.”

Toen Druyts uiteindelijk het café verliet waar hij zich met een vriendin bevond, liepen drie van de mannen met hen mee. Volgens Druyts zeiden ze dat ze een stukje met hem mee wilden lopen. Uiteindelijk maakte een van de mannen aanstalten om hem een hand te geven, “maar in plaats daarvan heeft hij me een zware vuistslag gegeven.”

Verontwaardiging

Vanuit de Belgische politiek klinkt afschuw en verontwaardiging over de aanval. Onder andere Bart Somers, de vice-premier van de Vlaamse regering heeft op X gereageerd: “Wat @jef_druyts overkwam mogen we niet aanvaarden. In onze samenleving mag je zijn wie je bent. Verbaal of fysiek geweld op mensen omwille van hun geaardheid is een aanslag op de vrijheid van ons allen.”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.