Regenboogweek Heerenveen Leef je kleur!

Van 9 tot en met 15 oktober 2023 is weer de Regenboogweek in de gemeente Heerenveen. Het thema van dit jaar is ‘Leef je kleur!’ Regenboogbelang Heerenveen (RBH) nodigt iedereen uit om deel te nemen aan diverse kleurrijke activiteiten tijdens de week.

De Regenboogweek valt jaarlijks in de week van 11 oktober, de Internationale Coming Out Dag. Op die dag hijst men over de hele wereld de regenboogvlag. om op die manier om te benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Jezelf zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk. Helaas is dit voor veel LHBTI’s nog steeds niet vanzelfsprekend. De Regenboogweek Heerenveen vraagt ook dit jaar extra aandacht voor dit thema. Naast het hijsen van de vlag zijn er in regenbooggemeente Heerenveen een week lang uiteenlopende activiteiten waarbij iedereen van harte welkom is!

Programma

In samenwerking met kunstenaars uit de regio is de hele week de expositie ‘Leef je kleur’. Die is te zien in het Posthuis Theater. De toegang is gratis. Op maandag 9 oktober opent men de thematafel in de bibliotheek.  Dan lezen vrijwilligers van RBH voor uit het kinderboek Koning & Koning op scholen binnen de gemeente. Woensdag 11 oktober is inmiddels traditiegetrouw de dag dat de regenboogvlag wordt gehesen. ‘s Avonds is de prijswinnende film ‘The Blue Caftan’ te zien in de Bios Heerenveen. Op vrijdag 13 oktober is er een feestelijke ontmoetingsavond van OUT.frl bij Lekkerzzz. Zondag 15 oktober staat bij een aantal kerken in de gemeente Heerenveen de dienst in het teken van inclusie en samenleven. Daarnaast zijn er deze week activiteiten speciaal voor jongeren en bij de ouderenzorg. 

Regenboogprijs

Tijdens de Regenboogweek wordt ook dit jaar weer de Regenboog aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een initiatief of persoon die heeft bijgedragen aan inclusie en bespreekbaar maken van LHBTI+ onderwerpen in regio Heerenveen. 

RBH

Stichting Regenboogbelang Heerenveen komt op voor de belangen en positie van LHBTI+inwoners en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting staat voor inclusiviteit en is een netwerk van en voor de LHBTI+ gemeenschap in de gemeente Heerenveen. Het doel? Dat LHBTI’s zich gesteund, veilig(er) en weerbaar(der) voelen in het sociale domein. Dus op school, op straat, op het werk, in de zorg en thuis, in de sport en in hun eigen sociale kring. Iedereen in gemeente Heerenveen doet er toe en moet zichzelf kunnen zijn. 

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.rbh.frl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.