History Happens Now: 25 kleine organisaties en hun verhaal in de lhbtiq+ geschiedenis

Op 11 september opent de tentoonstelling History Happens Now: 25 kleine organisaties en hun verhaal in de lhbtiq+-geschiedenis bij IHLIA LGBTI Heritage. De tentoonstelling brengt individuen en grassrootsinitiatieven in kaart die zich sterk maken voor lhbtiq+-emancipatie in Nederland. Elke van de ongeveer 25 organisaties uit het hele land heeft met een eigen object bijgedragen aan de tentoonstelling en de bijbehorende catalogus. Al deze objecten samen vertellen het verhaal van de Nederlandse lhbtiq+-gemeenschap van nu en het werk dat vandaag de dag verricht wordt.

Wat weet jij van lhbtiq+-emancipatie buiten je eigen omgeving? Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het gebied van kunst en cultuur in Groningen of op het gebied van welzijn in Zeeland? Laat je verrassen en inspireren door alles wat verschillende Nederlandse queer gemeenschappen te bieden hebben.

Over IHLIA

IHLIA LGBTI Heritage vertelt met haar archieven het verhaal van de lhbtiq+-gemeenschap. Onze collecties zijn helaas nooit compleet. We missen de verhalen van het materiaal dat we niet hebben verzameld, maar ook van individuen en organisaties die altijd worden onderbelicht. Vaak zijn dat de verhalen van initiatieven buiten de hoofdstad. Die op kleinere schaal een groot verschil maken op het gebied van lhbtiq+-emancipatie. Deze initiatieven worden in kaart gebracht in de tentoonstelling History Happens Now.

Over noodzaak en inspiratie

Op 11 september vertellen twee deelnemende initiatieven over de noodzaak van hun initiatief in hun omgeving. Waar heeft de community behoefte aan en waar laten zij zich door inspireren? Wat zien zij om zich heen en hoe plaatsen ze dat in een bredere context?  Charlot Pierik leidt het gesprek. Zij is onderzoeker / projectleider inclusie en diversiteit bij Movisie en betrokken bij de projecten rondom Regenboogprovincies.

OPENING

Wanneer? Maandag 11 september
Hoe laat en waar? 17:30 – 19:00 uur

IHLIA-plein
Oosterdokskade 143, 3e verdieping

Aanmelden? Stuur een mail naar aanmelden@ihlia.nl

De expositie History Happens Now is gratis te bezoeken vanaf 12 september t/m 9 december. Je vind de expositie op het IHLIA-plein (OBA Oosterdok, 3e verdieping)

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.