Dordrecht Pride organiseert regionale Pride Walk

Op zaterdag 2 september vindt Dordrecht Pride plaats op en rond het Stadhuisplein in Dordrecht. En deze keer organiseert Dordrecht een regionale Pride Walk.

De Pride Walk is een kleurrijke parade voor liefde en saamhorigheid dwars door de straten van de historische binnenstad. Met alle incidenten van de afgelopen periode in het achterhoofd kunnen deelnemers, waaronder politieke partijen, (sport)verenigingen, bedrijven, scholen en GSA’s, laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Uiteraard uitgedost met regenboogvlaggen en gekleed zoals zij dat zelf willen. De deelname is gratis.

Speciale waterbussen: grootste Pride Walk ooit in Dordrecht

Dit jaar krijgt deze tocht nog een extra bijzonder tintje, omdat er – tegen het reguliere tarief – speciale Pride-Waterbussen zullen varen van Blue Amigo. Deze zullen in Alblasserdam, Sliedrecht, Rotterdam, Zwijndrecht, Hendrik-Ido Ambacht en Papendrecht mensen oppikken, die mee willen lopen met de parade. Vanaf het Otto Dickeplein in Dordrecht vertrekt de stoet daarna om 16:00 uur richting het festivalterrein.

De mensen die eerder deelnamen aan onze Pride Walks gaven aan dat zij zich geborgen en gesteund voelden. Of zoals een tiener uit Zwijndrecht in zijn eigen woorden aangaf: “Ik voelde een golf van liefde over me heen komen. Ik ben niet alleen.”

Wat is er verder te doen?

Tijdens Dordrecht Pride is er op zaterdag 2 september ook een gezellige Roze Markt. Op deze markt kunnen niet alleen organisaties zich presenteren; ook staan er ondernemers met een divers aanbod dat aansluit bij de wensen van de Pride-bezoekers. Verder wordt er een Roze Stadswandeling georganiseerd, voor de mensen die graag willen lopen en daarbij ook nog iets op willen steken. Er is een cultureel programma op het podium voor de bibliotheek en naast de Pride Walk kan men ook genieten van de Pride Vaart vanuit de Riedijkshaven. Hierbij vaar je mee met het Schippersgilde langs de Pride Walk.
De Dordrecht Pride wordt afgesloten met een afterparty in Bibelot, dat ook wel bekend staat als hèt poppodium van zuid-west Nederland.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.