Dit zijn de must have items voor de Pride in Amsterdam

De Pride in Amsterdam is een kleurrijk en feestelijk evenement dat de LGBTQI+ gemeenschap viert en ondersteunt. Tijdens deze periode wil je er natuurlijk op je best uitzien en je helemaal onderdompelen in de festiviteiten. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent en volledig kunt genieten van de Pride, hebben we een lijst samengesteld met must-have items die je niet mag vergeten. Hierbij moet je denken aan de leukste pride accessoires, maar ook allerlei andere leuke items. Dus heb jij de Pride in je agenda staan, dan is het zeker de moeite waard om deze gekke items eens rustig door te lezen.

Regenboogvlag

De regenboogvlag is hét symbool van de Pride en een absolute must have tijdens het evenement. Draag hem met trots of zwaai ermee in de parade. Het is een krachtig symbool van diversiteit en inclusie en laat zien dat je de LGBTQI+ gemeenschap ondersteunt. Uiteraard kun je dit ook in een andere vorm laten zien, door bijvoorbeeld een regenboog shirt te dragen, zodat je niet de hele tijd met een vlag in je handen hoeft te lopen. Keuze genoeg dus.

Kleurrijke outfit

We hebben hem al even genoemd, maar kleurrijke kleding mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een dagje Pride. De Pride staat namelijk bekend om zijn levendige en kleurrijke sfeer, dus het is tijd om je meest opvallende outfit uit de kast te trekken. Denk aan regenboogkleuren, glitter, veren en alles wat ervoor zorgt dat je zo veel mogelijk opvalt. Het fijne hieraan is, dat veel mensen zich volledig kunnen laten gaan en voor even helemaal zichzelf kunnen zijn.

Goede schoenen

Schoenen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de Pride, maar wel één van de tips die ook leest in het blog van Check Out Sam over de Pride. De kans dat je namelijk de nodige kilometers loopt en flink wat tijd staat, die is vrij groot. Hoe fijn is het dan dat je schoenen draagt die er niet alleen leuk uitziet, maar ook comfortabel zitten. Er is namelijk niets zo vervelend dat je halverwege de dag last krijgt van je voeten of ‘s avonds met blaren in bed ligt.

Zonnebrandcrème en water

De Pride vindt plaats tijdens de zomer, wat betekent dat het weer vaak warm en zonnig kan zijn. Bescherm jezelf tegen de zon door zonnebrandcrème aan te brengen en een fles water (of wat anders) mee te nemen om te zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je verbrandt en kun je onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk genieten van dit enorme feest in onze hoofdstad.

Positieve energie en open mind

Naast de praktische items die handig zijn om mee te nemen, is het ook belangrijk om positieve energie en een open mind mee te brengen naar de Pride. Het evenement draait om inclusie, acceptatie en liefde voor iedereen. Wees vriendelijk, respectvol en laat zien dat je de gemeenschap en dus de acceptatie steunt.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.