Zwolle Pride Parade dwars door de Grote Kerk

Op de foto staan jongeren tijdens Zwolle Pride 2022

Zwolle Pride Festival blijft het meest liefdevolle en inclusieve festival van Zwolle. Tijdens deze derde editie met het thema ‘I LOVE ME’, gaat het erover dat iedereen mag zijn wie die wil zijn en dat je
vooral moet houden van jezelf om wie je bent.

Tekst: Persbericht Zwolle Pride
Foto: Marco Slot

De Pride Parade krijgt een bijzonder tintje, omdat een deel van de Zwolle Pride Parade dwars door het Academiehuis Grote Kerk zal gaan. Symbolisch – en voor zover bekend – is dit de eerste Pride Parade die door een kerk heen loopt!

Tijdens deze Parade zal de dansproductie ‘Do you like what you see?’ van Vuur & Vlam Produkties meerdere malen worden opgevoerd. Trots zijn we vooral op de nieuwe initiatieven die zich hebben gemeld, zoals Kunstcollectief Friese Koe. Zij bieden een podium aan kunstenaars en musici uit de queer-community.

Pride in concert en andere activiteiten

Ook is er dit jaar voor het eerst ‘Pride in Concert’, een klassiek concert dat gehouden zal worden op 27 augustus, vanaf 15:00 uur in het Academiehuis. Op zondag is daar ook de Michaëlsviering LHBTIQ+ om 19:00 uur.
Het gespreksplein (voorheen infomarkt) heeft ook in Academiehuis zijn plek gevonden.

Een ander bijzonder uit te lichten programmaonderdeel is De Podcast met Sander Dol. Sander gaat op zoek naar – en in gesprek met – de horeca gay scene uit de jaren 60 tot nu. Dit vindt plaats in Museum ANNO op 26 & 27  augustus. Hij wordt bijgestaan door Sidney Stacey. ANNO heeft ook de bijzondere beeldkraken expositie van Anita Drost in samenwerking met World Pride Photo. Voor onze regenboogouderen is er Café de Liefde met onze Cupido (Rebekka Smit). De dansproductie ‘Do you like what you see’ keert op zondag terug en is dan te zien voor Museum ANNO.

Mainstage

De organisatie is ook trots op de bruisende Mainstage programmering met onder andere Miss Envy Peru en Paul Morris, de ambassadeurs van Pride 2023, het Haus of ThomTom, onze Zwolse DJ Nicos, dansers van DIFF Dance Centre en nog meer artiesten. Kijk hiervoor op onze Instagram @zwollepridefestival of op de website zwollepride.nl.

Een groot deel van de horeca zorgt op zaterdag voor een Street Pride Festival. Bijzonderheden daarover zijn te vinden op gastvrijzwolle.nl. Zwolle Pride Festival is gratis toegankelijk. Voor het complete Zwolle Pride programma kijk op zwollepride.nl

I LOVE ME, HOU JIJ OOK VAN JEZELF?

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.