Dordrecht Pride betrekt de regio bij de Pride

Zaterdag 2 september wordt de Dordrecht Pride weer gehouden! Voor het eerst in de relatief korte geschiedenis van Dordrecht Pride wordt ook de regio er actief bij betrokken. Zo zullen de Waterbussen deze dag met een regenboogvlag varen. Vervoerder Qbuzz brengt Pride-bezoekers uit de regio gratis naar Dordrecht op deze dag! Het is even uniek als noodzakelijk dat de regio Alblasserwaard en de Drechtsteden wordt betrokken bij deze Pride. In de regio Drechtsteden is het namelijk nog lang niet altijd en overal vanzelfsprekend dat je jezelf kunt zijn.

Pride Walk

De Pride Walk is een belangrijk onderdeel van Dordrecht Pride. Alle deelnemers dragen tijdens de Pride Walk uit dat iedereen gelijk is in de regio. En dat iedereen, ongeacht huidskleur, handicap, gender, geslacht of seksuele oriëntatie, op ieder moment veilig zichzelf moet kunnen zijn. Ook diverse organisaties en sportverenigingen uit de regio worden uitgenodigd om deze boodschap tijdens de Pride Walk.uit te dragen.

Tijdens dé Pride van onze regio wordt diversiteit gevierd. Tegelijkertijd wordt er een krachtig signaal afgegeven voor meer LHBTI- acceptatie. Dankzij een unieke samenwerking met de Waterbus kan deze editie van de Dordrecht Pride Walk voor de ene bezoeker al beginnen in Sliedrecht en voor de ander in Alblasserdam. In Dordrecht komt iedereen dan om 16:00 uur samen. Na een toespraak van wethouder C. van Benschop lopen we gezamenlijk het Dordrechtse deel van de Pride Walk richting het Stadhuis.

Activiteiten

Rond het Stadhuis is er de hele dag Dordrecht Pride met o.a. een Roze Markt met veel leuke fashion en handmade- producten. Tevens geven veel organisaties hier voorlichting, denk hierbij aan organisaties zoals Stichting Wijdekerk en politienetwerk Roze in Blauw. Ook kunnen bezoekers Trouwen voor één Dag in het Stadhuis. Natuurlijk zijn er ook deze Dordrecht Pride weer veel optredens! Deze worden onder andere verzorgt door Karin Bloemen, Dave Dekker en Antje Monteiro.

Daarnaast zijn er deze dag speciale Roze stadswandelingen en rondvaarten door de stad, tegen een zeer gereduceerd tarief. Langs de Spuiboulevard, voor het stadskantoor, is de buiten-expositie ‘Oud Roze’ te zien.

Fotograaf/ kunstenaar Ernst Coppejans staat met ‘Oud Roze’ stil bij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht. Dankzij hen heeft de huidige lhbti+ gemeenschap een mate van vrijheid die in de rest van de wereld allesbehalve vanzelfsprekend is. Die vrijheid moet dan ook actief worden onderhouden.

Afterparty

Wanneer het programma op het Stadhuisplein bijna afgelopen is, opent Bibelot haar deuren voor de Fruity X Dordrecht Pride Afterparty – Here And Queer. En zo gaat het Pride-feest in Dordrecht dus nog wel even door tot in de kleine uurtjes. Er zijn optredens van Yaro Mila, Fata Boom en Josie RK. Tickets zijn verkrijgbaar via www.bibelot.net

Gratis busvervoer:

Bezoekers vanuit de regio kunnen gratis met de bus naar Dordrecht Pride komen, op vertoon van een  regenboog- accessoire. Dus trek voordat je in de bus stapt alvast je mooiste regenboog-tutu aan, houd je broek omhoog met een regenboog-riem, knoop een mooie regenboog-stropdas om of laat op een andere manier zien dat je LHBTIQAP of Straight Ally bent!

Meer informatie over de Dordrecht Pride vind je op: www.dordrechtpride.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.