Nagenieten van Queer & Pride 2023 met Spotify’s ‘GLOW’

Vorige week kleurde Amsterdam alle kleuren van de regenboog tijdens Queer & Pride Amsterdam 2023. Na de festiviteiten in de stad kun je bij Spotify nog langer nagenieten van Queer & Pride. In de speciale GLOW omgeving in de app zijn LHBTI+ podcasts en playlists te vinden. Met het GLOW-programma wil Spotify de LHBTI+ community zowel op als buiten het platform in het zonnetje zetten.

Spotify biedt de makers met het wereldwijde initiatief Glow onder andere steun door middel van marketinguitingen en schenkingen aan relevante non-profitorganisaties. Deze maand wordt de FRUITY mix uitgelicht in de GLOW-hub, samengesteld door Liza van den Brink. Als “genre fluid” DJ en marketeer/programmeur bij TivoliVredenburg heeft Liza opgetreden op grote festivals als Lowlands, Grasnapolsky, Down The Rabbit Hole en Surfana Festival.

De FRUITY mix is een playlist met alle LHBTI+ klassiekers én nieuwe hits van onder andere Kylie Minogue, Lady Gaga en Sam Smith. “Queer joy en empowerment vormen de rode draad in de Fruity Mix”, zegt van den Brink over de afspeellijst.

Van Relnichten tot Damn, Honey

In de Glow-hub vind je naast muziek ook veel podcasts, zoals RelnichtenDe Lesbische Liga PodcastThe Pride SideDamn, Honey en Van de Kast naar het Podium. In deze podcasts wordt alles besproken waar de LHBTI+-community in het dagelijks leven mee te maken krijgt. De makers van Damn, Honey en Van de Kast naar het Podium vertellen wat ze leuk vinden aan de podcasts die ze zelf luisteren.

“We houden van podcasts die volledig over queer gaan. Minstens zo fijn is het als je jezelf terughoort in een podcast die daar niet per se over gaat, maar waarin de queerness wel aanwezig is dankzij (een van) de hosts. Hoe meer representatie, hoe beter”, aldus Nadya van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen van Damn, Honey.

Marijn Reichert en Ruben Dos Santos vinden daarnaast luchtigheid ook belangrijk. “We houden van een mix van taboedoorbrekende podcasts en ook flink wat humor. Zo blijven we nog altijd bijleren én vooral ook lachen”, aldus de makers Van de Kast naar het Podium. Bekijk de top-5 podcasts van de makers hieronder:

Van de maker van ‘Damn honey’                                      van de makers van ‘van de kast naar het podium’
 

Eeuw van de AmateurEen keukentafel podcast over actuele kwesties en levensvragen, met een knipoog en een regenboogvlag.

De Volksjury: Hierin bespreken de presentatoren op geheel eigen wijze een onopgeloste moordzaak en speculeren ze er op los.

Alle Eerste Dingen: Naakt kamperen, yoga, een carrièreswitch? In deze podcast nemen de makers je mee in hun eerste ervaringen en krijg je tips hoe jij het beter kunt doen.

De Lesbische Liga Podcast: Een podcast waarin je door het landschap van het lesbische media-aanbod heen wordt geloodst.

Nee, manEen podcast over mannelijkheid en meer.

Opgewonden: De podcast over seks in alle vormen en maten.

Gay en gelukkig: Een podcast waarin wordt onderzocht hoe het nou echt zit met vrijheid, gelijkheid en veiligheid van LHBTQIA+’ers.

De Lesbische Liga Podcast: Een podcast waarin je door het landschap van het lesbische media-aanbod heen wordt geloodst.

Couple GoalsEen podcast waar queer koppels met elkaar in gesprek gaan over hun relaties.

RelnichtenTwee homo’s in de twintig met hun hart op de tong vertellen wat er in hun leven omgaat aan de hand van een onderwerp dat iedere aflevering verandert.


Officiële Queer & Pride 2023 playlist

Wil je in de stemming van de Canal Parade blijven? Luister dan in de GLOW-hub naar de RAINBOW playlist, een kleurrijke playlist met 100 klassieke en nieuwe hits die binnen het Pride-genre niet kunnen ontbreken. De GLOW-hub is sinds januari 2023 beschikbaar in meer dan 50 markten in Europa, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.

Meer informatie over Spotify’s Glow programma vind je op Spotify’s For The Record.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.