Workshop dans en beweging voor transgender en queer personen, dansers, choreografen en visueel kunstenaars

De workshop is speciaal voor transgender en queer personen, dansers, choreografen en visueel kunstenaars. Daarnaast is de workshop geschikt voor alle personen die zich prettig voelen bij zichtbaar zijn en die ervoor open staan om iets nieuws en belangrijks te ervaren.

Tekst: persbericht

Samen met de deelnemers creëert Daniel een omgeving, waarin zij belangrijke delen van hun transitieproces of queer-identiteit, creativiteit en uniekheid kunnen vieren. De workshop geeft inzicht in een veelzijdige benadering van expressie. Daarnaast zal Daniel ook belangrijke inzichten en technieken delen die tijdens de productietijd van A True Story zijn ontwikkeld. Deze voorstelling beleeft zijn Nederlandse première op 12 en 13 augustus 2023 bij Theaterfestival Boulevard. De workshops worden gegeven op Woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 augustus van 10:00 – 14:00 uur.

meedoen met de voorstelling

Als extraatje bij de workshop zijn deelnemers welkom om (als ze dat willen) deel te nemen aan een van de voorstellingen in ’s-Hertogenbosch! Ervaring is niet nodig om aan de workshop mee te doen. Wij geloven dat elk lichaam kan dansen! Alle lichamen, lichamelijkheden, functionaliteiten en capaciteiten zijn welkom.

Het is wel belangrijk dat je je prettig voelt om zichtbaar te zijn, of dat te worden. Daarnaast sta je ervoor open om vrijuit iets nieuws, maar belangrijks, te ervaren. Er is een methodologie voor het proces, maar er is geen strikte choreografie om te leren. Elke leeftijd is welkom om deel te nemen. Dat mag alleen, maar ook samen met een vriend of familielid.

De hele samenleving

Daniel: “Wij, transgenders, kunnen niet alleen een transitie doormaken. We hebben de hele samenleving nodig om met ons de overgang te maken. Hiervoor moeten we alle kanten van het verhaal horen en meewegen. De essentie van A True Story is om rond de complexiteit van alle ervaringen te creëren; niet alleen van de transgender persoon, maar ook hoe het gezin de gendertransitie van hun kind, ouder, partner of vriend(in) ervaart.”

Over de voorstelling 

A True Story is een multidisciplinair project met dans, performance en livemuziek. Het gaat over transgender jeugd, transgender ouderschap en familierelaties. Het project is geïnspireerd en gebaseerd op de ervaringen van transgenders en hun gezinsleden. De leeftijd van de hoofdrolspelers in A True Story varieert van 8 tot 85 jaar.

Over 71BODIES 

71BODIES is een transgender inclusief dans- en performancegezelschap gevestigd in Bergen, Noorwegen. Opgericht in 2016 door Daniel Mariblanca, blijft het bedrijf op een duurzame manier evolueren waarbij het ene project het andere inspireert en het volgende enzovoort. Een kernintentie van het bedrijf is om te werken met/in intentionele gemeenschappen; vooral gemeenschappen waar het lichaam centraal staat.
www.71bodies.com

Daniel Mariblanca, Artistic Director of 71BODIES:

“When fighting for visibility and fair representation of marginalized groups it’s important to do it through something you feel passionate about, so that you don’t exhaust yourself in the effort and can endure the battle for years. It’s through dance I can find the energy and the meaning to continue fighting to remove stigma and generate other narratives, fictions, and new possibilities of how the future can be. Dance and performance are the central axis to our artistic expression and they give us the space to connect with our bodies and minds in a deeper way as well as connecting with the world.”

Interesse?

Heb je interesse om deel te nemen aan de workshop, geef je dan op bij Coralie den Adel: coralie@festivalboulevard.nl.
Wil je meer informatie of heb je vragen stuur dan een bericht. Na aanmelding wordt alle praktische informatie verstrekt.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.