🏳‍🌈 De Lesbische Liga | Speciale Pride-aflevering🏳‍🌈

De Lesbische Liga, de prijswinnende podcast van Vera Siemons en Annefleur Schipper, kondigt met trots een Speciale Pride-aflevering van De Lesbische Liga aan. Deze aflevering is vanaf zaterdag 5 augustus te beluisteren op je favoriete podcastkanaal en is volledig gewijd aan de viering van de Pride. Deze internationale editie geeft ook een kijkje in de wereld van Pride en de uitdagingen waar de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

Vera en Annefleur zullen het laatste queer nieuws bespreken, duiken in de feestjes en vieringen, lezen prangende DM’s voor van luisteraars en geven ruim baan aan de queer joy waar Pride voor staat. Maar daarnaast is Pride een protest, ook nu nog in bijvoorbeeld Rusland.  Correspondent Iris de Graaf komt hierover de laatste ontwikkelingen vertellen. Ook praat Heleen D’Haens, correspondent in Italië, ons bij over de huidige situatie in Italië waarbij lesbische moeders van geboorteakten worden verwijderd. En we zitten midden in het WK vrouwenvoetbal, dus schuift natuurlijk ook voetbalanalist en voormalig Oranje-speler Leonne Stentler aan over hoe queer het WK is en hoe spelers omgaan met het FIFA-verbod op regenboogbanden.

Deze extra aflevering is een belangrijk onderdeel van de voortdurende inzet van Vera en Annefleur om bewustzijn te creëren rondom dit onderwerp, belangrijke kwesties te belichten en een platform te bieden voor openhartige discussies. Make lesbi great again!

Luister vanaf zaterdag 5 augustus naar de nieuwe aflevering van De Lesbische Liga Pride via je favoriete podcastkanaal. Meer lezen over de makers van De Lesbische Liga? Eerder publiceerden we al een interview met Vera en Annefleur. Dat lees je hier terug!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.