Gratis regenboogvlaggen na vernielingen

Bewoners en ondernemers van de Amsterdamse Zeedijk kunnen gratis regenboogvlaggen krijgen na vernielingen van zeker vijf vlaggen, afgelopen weekend. Deze vlaggen worden aangeboden door Vastgoedeigenaar NV Zeedijk en zijn op op twee locaties gratis te verkrijgen voor de bewoners en ondernemers van de Zeedijk.

Bewoners en ondernemers ontvingen deze week een brief waarin de vastgoedondernemer dit kenbaar maakte. Er hingen al 30 vlaggen op de Zeedijk, maar helaas zijn er afgelopen weekend zeker vijf vernield. Stadsdeelbestuurder Lotte Terwel meldt op Instagram dat er zelfs sprake is van zeven vernielde vlaggen en vlaggenstokken. “Dit maakt me zo kwaad”, schrijft Terwel op Instagram. “We zorgen dat de vlaggen zo snel mogelijk weer wapperen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lotte Terwel (@lotteterwel)

NV Zeedijk spreekt dan ook van “ontoelaatbare en onacceptabele” gedragingen. Om die reden zorgt NV Zeedijk ervoor dat alle kapotte vlaggenstokken, houders en vlaggen worden teruggeplaatst en opnieuw worden opgehangen. “Daarnaast heeft de NV Zeedijk het idee opgevat om ook andere ondernemers en bewoners te betrekken, om vanuit solidariteit nog meer Pride-vlaggen in ons gebied op te hangen dan gebruikelijk”, aldus de brief. “Zoals ook aan ramen en andere zichtbare plekken op en rond de Zeedijk.”

Regenboogvlaggen en Pride Progress Vlaggen lijken de laatste tijd steeds vaker het doelwit te zijn van vernielingen of diefstal. Gelukkig worden daar vanuit de Regenboogcommunity, maar ook door lokale overheden of bedrijven, mooie initiatieven tegenover gezet.

De bewoners in ondernemers mogen de opgehaalde vlag houden, zodat die volgend jaar weer opnieuw tijdens Pride uitgehangen kan worden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.