The Pride Hub van jong tot oud middelpunt activiteiten Pride Amsterdam

Voor de derde keer is The Social Hub aan de Wibautstraat omgetoverd tot The Pride Hub. Van 1 tot en met 6 augustus zijn er activiteiten en bijeenkomsten van én voor jong tot oud. In een kleine week vinden meer dan 60 activiteiten en bijeenkomsten plaats. Er is een Tropical Chill-out terras en ruimte voor nieuwe initiatieven. Dit jaar is er € 100.000,- ter beschikking gesteld om zoveel mogelijk nieuwe activiteiten en initiatieven te ondersteunen. Initiatieven zoals het 1e Filipijns-Europese Forum voor LHBTIQA+ belangenbehartigers. Met de opening van The Pride Hub is Pride Amsterdam ook van start gegaan.
Inhoudelijk is de programmering in handen van de vele Pride commissies en organisaties waarmee al jaren wordt samengewerkt. Maar ook zijn er vele nieuwe initiatieven die zich daarvoor hebben aangemeld. Daardoor is het programma zeer breed en interessant voor de hele community. “Een omgeving waar iedereen zichzelf mag en kan zijn en waar de verschillende letters van onze community elkaar in een veilige omgeving ontmoeten, en van elkaar leren, dat is waar The Pride Hub voor staat,” aldus Suzanne van de Laar (zij/haar), voorzitter van Stichting Pride Amsterdam.
Meer dan 60 bijeenkomsten en activiteiten
De Pride Hub is op dinsdag 1 augustus om 15.00 uur geopend door wethouder diversiteit Touria Meliani. Daarmee startte een dag speciaal voor asielzoekers en bi-culturele LHBT’s. Meer dan 100 asielzoekers hebben een treinkaartje gekregen om vanuit hun AZC naar Amsterdam te reizen. Zij werden onthaald met een dag vol workshops, paneltalks, film, dans en samen eten. Woensdag is onder meer aandacht voor ouderenzorg.
Donderdag staat in het teken van jongeren en studenten; van springkussen, voorlees- en schmink-activiteiten tot bierkratjes stapelen. Daarnaast zijn er dagelijkse lezingen van Pride University, georganiseerd door de roze netwerken van HVA, VU, UVA, InHolland en ROCvA. Op vrijdagavond is er een avondvullend programma in het Parool Theater speciaal voor de Trans Community en friends. Het terras van het hotel is dit jaar ingericht als Tropical Pride Chill-out. Daar vind je dagelijks tussen 17:00-22:00 uur Dj’s en optredens van Bi-culturele artiesten. De volledige programmering is te vinden in de agenda op www.pride.amsterdam
The Pride Hub 
Na het succes van Pride 2021 en 2022, zal The Social Hub (voorheen The Student Hotel) ook dit jaar tijdens Amsterdam Pride worden omgetoverd tot The Pride Hub. waar zij een plek bieden voor de LHBTIQA+ community en een uitgebreide line-up aan Pride gerelateerde evenementen & activiteiten organiseren en hosten. Waaronder de allereerste Better Society Masterclass: een 3-daagse impact gedreven educatie & netwerkprogramma, met als thema ‘Build an Inclusive Society Through Partnerships & Collaboration’, om de volgende generatie internationale LHBTIQA+ change agents te inspireren, een Europees netwerk op te laten bouwen en samen te werken om elkaar en hun doelen te versterken.
#YouAreIncluded
Pride Amsterdam heeft inmiddels 50 ambassadeurs en is op weg naar WorldPride 2026. Maar dit jaar staat Pride Amsterdam jaar in het teken van de diversiteit binnen de LHBTIQ+-community. Het thema #YouAreIncluded staat voor individuen en groepen die strijden voor gelijke rechten. Zichtbaarheid is hierbij van groot belang. Daar helpen de vele activiteiten die worden georganiseerd om mensen samen te brengen natuurlijk bij.
Queer & Pride Amsterdam
Pride Amsterdam vindt plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 en is onderdeel van Queer & Pride Amsterdam dat plaatsvindt van 22 juli t/m 6 augustus. Van 22 t/m 28 juli is de organisatie in handen van Stichting Queer Amsterdam.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.