Kleedruimtes voor Queer community op Amsterdam Centraal tijdens Canal Parade

Station Amsterdam Centraal opent tijdens de Canal Parade op zaterdag 5 augustus kleedruimtes voor de Queer community. Deze kleedkamer is bedoelt voor bezoekers die met de trein, bus, tram of metro aankomen in Amsterdam. De Change Station is te vinden in de middelste reizigerstunnel van het station en biedt de mogelijkheid om je klaar te maken voor de Canal Parade.

Voor veel bezoekers vanuit het hele land begint Pride Amsterdam op Station Amsterdam Centraal. “Tijdens de Pride kan iedereen dragen wat ’ie wil, maar niet iedereen voelt zich comfortabel om uitgedost vanaf huis te vertrekken. Voor iedereen voor wie dat nog een stap te ver is, hebben we dit jaar de Change Station. Dit is een kleedruimte waarin iedereen welkom is om zich op een feestelijke en respectvolle manier klaar te maken voor de Canal Parade”, aldus René Wubs, stationsmanager NS Station Amsterdam Centraal.

Queen Elsa

Het verhaal van Dylano, werkzaam bij de Starbucks op het station, ook wel bekend als Queen Elsa, is een grote inspiratiebron geweest in de totstandkoming van het concept. “Om al in mijn Queen Elsa gekleed te gaan buiten de Amsterdamse binnenstad vond ik nog spannend. Mijn manager bood mij tijdens Pride Amsterdam 2022 een veilige, comfortabele omkleedgelegenheid op Amsterdam Centraal. Daar was ik hem heel dankbaar voor. Fantastisch dat nu iedereen deze mogelijkheid krijgt”. Dylano zal om 10.00u aanwezig zijn als Queen Elsa om de Change Station te openen.

Van make-upstations tot wastafels

De Change Station biedt een omkleedruimte met garderobe, pashokjes, make-upstations en wastafels. “Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. De doorgewinterde Pride bezoeker, maar ook iemand voor wie het allemaal nog nieuw is”, aldus Wubs. De Change Station werd bedacht en ontwikkeld door Amsterdam Centraal en Tosti Creative.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.