Annie Brouwer-Korf prijs vanaf 2023 uitgereikt op Coming Out Dag

De Annie Brouwer-Korf prijs wordt vanaf 2023 uitgereikt op Coming Out Dag, 11 oktober. De prijs bestaat al sinds 2007 en is voor personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Utrechtse lhbtiqa+ gemeenschap. Tot 1 september kunnen nog kandidaten worden voorgedragen.

De organisatie van de prijs is vanaf dit jaar in overleg overgedragen aan het Utrecht Queer Culture Festival. Voorheen werd de prijs uitgereikt binnen het Midzomergracht Festival. Dit festival eindigt na 26 jaar. 

Nomineren

In 2022 ging de prijs naar de organisatie van de Utrecht Pride. Aan deze LHBTIQA+ emancipatieprijs van gemeente Utrecht is een bedrag van € 5.000 verbonden voor de winnaar. Op dit moment is het nog mogelijk om kandidaten voor te dragen. Dit kan tot 1 september via een online formulier op de website van het Utrecht Queer Culture Festival.

Een jury beoordeelt alle inzendingen en kiest daaruit drie genomineerden. Uit die drie wordt door hen ook de uiteindelijke winnaar gekozen. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld jongerenorganisatie Stichting PANN (2011), Theater AanZ (2016) en oud-burgemeester Jan van Zanen (2020).

Uitreiking op Coming Out Dag

De Annie Brouwer-Korf prijs wordt vanaf 2023 uitgereikt op de avond van Coming Out Dag, woensdag 11 oktober. De uitreiking vindt dit jaar plaats in Het Huis Utrecht. De organisatie belooft daarbij ‘een afwisselende show’, met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnaar. Coming Out Dag is een logische keuze volgens de organisatie. Op die dag hijst men op veel plaatsen de regenboogvlag en is er extra aandacht voor de lhbtiqa+ gemeenschap. 

Annie Brouwer-Korf

De Annie Brouwer-Korf prijs is vernoemd naar een oud-burgemeester van Utrecht. Annie Brouwer-Korf (1946-2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In deze periode heeft zij zich in het bijzonder ingezet voor de rechten van lhbtiqa+ personen in Utrecht en ver daarbuiten. In 2007 ontving zij zelf de allereerste Annie Brouwer-Korf prijs als dank voor haar inzet. 

Utrecht Queer Culture Festival

Utrecht Queer Culture Festival viert de schoonheid van diversiteit. Van 6 tot en met 14 oktober a.s. zal de eerste editie plaatsvinden. Vervolgens jaarlijks in de week van Coming Out Dag (11 oktober). Het festival agendeert en stimuleert de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen. Meer informatie is te vinden op www.uqcf.nl. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.