Tim Kusters | Nederlandse Finalist Mr. Gay Europe

Tim Kusters is geselecteerd als finalist voor de prestigieuze titel van Mr. Gay Europe 2023. De finale vindt plaats in Newcastle, Verenigd Koninkrijk van 20 tot 26 augustus. Het thema van de wedstrijd dit jaar is Mental Health en Tim wil zich volledig inzetten om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen.

Onderzoek toont aan dat LHBTIQ+ personen vaker te maken hebben met mentale gezondheidsproblemen, zoals depressie, angst, eenzaamheid en suïcidale gedachten, dan de algemene bevolking. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder discriminatie, stigmatisering, vervreemding, gebrek aan acceptatie, en trauma.

dankbaar

“Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om Nederland te vertegenwoordigen als finalist voor Mr. Gay Europe.” Aldus Tim Kusters. “Mental Health is een belangrijk onderwerp voor de LHBTIQ+ gemeenschap en het bespreekbaar maken van Mental Health en aan het verminderen van stigma’s. In een wereld waarin stress, druk en uitdagingen aanwezig zijn, is het van essentieel belang om voor onze mentale gezondheid te zorgen om ons welzijn te bevorderen en ons potentieel te benutten.”

de verkiezing

Als finalist zal Tim het opnemen tegen andere Europese landen in verschillende evenementen. Dit omvat een persoonlijk interview, projectpresentatie, online stemmen, schriftelijk examen, social media uitdagingen, fotogenieke uitdaging, sportuitdaging en Mr. Congeniality.

Op 26 augustus is de grote finale en weten we of Tim Kusters de nieuwe Mr. Gay Europe 2023 is. Met zijn deelname aan deze wedstrijd hoopt hij de aandacht te vestigen op het belang van mentale gezondheid en de LHBTIQ+ gemeenschap te vertegenwoordigen op een Europees podium.

Wil jij op Tim stemmen? Dat kan tot 26 augustus via de website van Mr. Gay Europe.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.