Na 26 jaar komt Midzomergracht festival ten einde

“Na 26 prachtige jaren zal het Midzomergracht festival in Utrecht tot een einde komen.” Dat laat de organisatie van het Utrechtse festival in een bericht en op de website weten. Het bericht wordt gedeeld met gemengde gevoelens, aldus de organisatie. Het werd steeds moeilijker om een eigen, herkenbare plek te vinden in de Utrechtse regenboogagenda.

“We koesteren met trots de herinneringen aan dit buitengewone evenement dat zoveel heeft betekend voor de LHBTIQA+ gemeenschap en de stad Utrecht. Gedurende al die jaren hebben we gezien hoe het Midzomergracht festival is uitgegroeid tot een baken van diversiteit en inclusie. Het heeft de weg vrijgemaakt voor andere geweldige evenementen, zoals het Queer Film Festival Utrecht en de Utrecht Pride. Evenementen die hebben bijgedragen aan het versterken van de queer gemeenschap en het vergroten van de zichtbaarheid ervan.” Zo is te lezen in de verklaring van de organisatie.

Het is volgens de organisatie steeds moeilijker geworden om voor het Midzomergracht festival een eigen herkenbare plek te vinden in de regenboog zomeragenda van Utrecht. In het door de organisatie verspreide bericht spreekt men dank uit aan iedereen die betrokken was bij het Midzomergracht Festival gedurende al die jaren. “Jullie hebben bijgedragen aan een onvergetelijke reis vol liefde, acceptatie en empowerment.”

Utrecht Queer Culture festival

De organisatie is momenteel met het team van het Utrecht Queer Culture Festival in gesprek om te kijken welke zaken van het Midzomergracht festival een plekje kunnen krijgen binnen dit nieuwe festival. Op die manier hoopt men de herinnering aan het festival en de voorganger ‘De Roze Lente’ levend te houden. De organisatie van de Annie Brouwer-Korf prijs zal vanaf dit jaar worden belegd bij het Utrecht Queer Culture Festival. Die organisatie heeft al laten weten dat de uitreiking van die prijs vanaf nu op Coming Out Dag plaats zal vinden.

De eerste editie van het Utrecht Queer Culture Festival staat gepland van 6 tot en met 14 oktober. Dit jaarlijkse festival rondom Coming Out Dag biedt – net als Midzomergracht festival – een grote diversiteit aan activiteiten. Meer informatie kun je vinden op de website www.uqcf.nl.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.