Solange Dekker in jury Amsterdam Canal Parade

Miss International Queen – Solange Dekker – zit in de jury van de 26e editie van de Amsterdam Canal Parade. Dat maakte Pride Amsterdam bekend. Ook zijn de 80 deelnemende boten bekend. Daarmee zijn de voorbereidingen voor de 26e editie van de Canal Parade op zaterdag 5 augustus in volle gang en is het aftellen begonnen tot Pride Amsterdam van start gaat. 

Iedereen die met een boot langs de route van de botenparade wil liggen heeft een Pride Vignet nodig en stemt daarmee in met de huisregels. Dit vignet zorgt voor een soepeler verloop van de Pride en minder overlast voor de buurt. “Sinds 2019 werken we met vignetten tot tevredenheid van bezoekers en bewoners,” aldus Lars Brunnhoff coördinator van de Pride Vignetten. “Onze ervaring leert dat er veel vraag is om met een bootje langs de route te liggen, maar het aantal plaatsen is beperkt.” Het bekijken van de Canal Parade vanaf je eigen boot is blijkbaar populair, want alle Pride Vignetten zijn inmiddels uitverkocht!
Botenparade en jury
Voor de jurering van de 26e editie van de Canal Parade heeft juryvoorzitter Cornald Maas weer een deskundig team samengesteld die bestaat uit Solange Dekker, Touria Meliani, Diego González-Clark en Emre Hoogduijn. Samen zullen zij de 80 deelnemende boten beoordelen. “De jury vertegenwoordigt  belangrijke waarden van de LHBTIQ+-gemeenschap. Samen zullen we tot een tot een goed en gefundeerd oordeel komen over de boten – niet alleen over hoe ze eruit zien en hoe ze zijn vormgegeven, maar vooral ook over welk verhaal ze vertellen en hoe ze inhoudelijk het verschil maken. Wij letten daarbij op belangrijke statements en boodschappen over en in deze tijd en op het jaarthema #YouAreIncluded,” aldus Cornald Maas. Alle deelnemers aan de botenparade zijn te vinden op pride.amsterdam/boats. De parade start op zaterdag 5 augustus om 12.00 uur.
Solange Dekker heeft – met ondersteuning van Pride Amsterdam als sponsor – de titel Miss International Queen 2023 verovert in Thailand tijdens de grootste missverkiezing voor transgender vrouwen. De Amsterdamse wethouder Touria Meliani heeft in haar portefeuille kunst & cultuur en inclusie en anti-discriminatiebeleid. Acteur Diego González-Clark is bekend van Prince Charming en alleenstaande vader die zich actief inzet voor inclusief ouderschap. Activist Emre Hoogduijn zet zich in voor LHBTI-jongeren met een niet-westerse achtergrond (bij hun coming-out) en was gezicht van Coming Out Dag 2019 COC.
Pride Vignetten 
De hele route is ingedeeld in zones en vakken. Op www.botenparade.nl konden bezoekers op een eenvoudige wijze kiezen waar ze willen liggen. Dat gaat volgens een strakke procedure. Voor woonbootbewoners geldt een aparte procedure. Zij kunnen voor hun sloep een zogenoemd woonbootbewonersticket aanvragen.
Voor wie denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen, think again… Want vanaf woensdag 2 augustus om 08:00 uur geldt een afmeer-verbod op de route. Boten die op dat moment in de gracht liggen, worden door Waternet weggesleept en naar een bewaarhaven gebracht. Kosten hiervoor moeten door de booteigenaar worden betaald. Alleen sloepjes behorende bij woonboten mogen blijven liggen, mits deze voorzien zijn van het juiste ‘woonbootbewonersvignet’.
#YouAreIncluded
Met inmiddels 50 ambassadeurs en op weg naar WorldPride 2026 zal Pride Amsterdam dit jaar in het teken staan van de diversiteit binnen de LHBTIQ+-community. Het thema #YouAreIncluded staat zowel voor individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten. Zichtbaarheid is hiervoor van groot belang en daarbij helpen de vele activiteiten die worden georganiseerd om mensen samen te brengen.
Queer & Pride Amsterdam
Pride Amsterdam vindt plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 en is onderdeel van Queer & Pride Amsterdam dat plaatsvindt van 22 juli t/m 6 augustus. Van 22 t/m 28 juli is de organisatie in handen van Stichting Queer Amsterdam.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.