Diverse schatten aan het einde van de regenboog

We horen het vast wel eens: “Duh! Moeten we het nu weer over diversiteit hebben?” of “Wordt het nu weer door de strot geduwd?”
Mensen lijken steeds minder te beseffen dat je eigenlijk niet om diversiteit heen kan. Diversiteit is overal. Overal waar je kijkt, zijn mensen die net even anders zijn dan jijzelf.
Dit normaal vinden, is alleen nog niet zo ingeburgerd.

begin bij de Bron

Richard Spijkers (verteller) en Floor Brands (schrijver) zijn ervan overtuigd dat als je bij de bron begint, dus bij de kinderen, het normaliseren uiteindelijk wordt uitgerold over de hele samenleving.
We vinden het allemaal vreselijk als er wordt gepest, maar echt iets aan dit gegeven doen lijkt nogal een lastige opgave. Daarom hebben Richard en Floor de handen ineengeslagen en zijn samen het project ‘Diverse schatten aan het einde van de regenboog’ gestart.

Met het project worden kinderen op een fantasievolle manier meegenomen in de prachtige diversiteit die onze wereld te bieden heeft. En dan niet alleen qua seksuele oriëntatie of genderdiversiteit; ook zijn er verhalen over kleur, stotteren, ADHD, autisme, enzovoort.
De verhalen helpen om het gesprek over diversiteit daadwerkelijk met kinderen te voeren. Onbekend maakt immers onbemind en als je op deze manier kinderen dichter bij elkaar kan brengen, dan is dat een mooi gegeven.

Natuur

Alle verhalen hebben een link met de natuur. Dit is bewust gedaan. Tegenwoordig halen de kinderen veel kennis uit een beeldscherm, maar de echte beleving van de natuur is vaak weinig aanwezig. Juist door de fantasie te prikkelen over de natuur, gaan kinderen hier ook anders naar kijken. Zo wordt een wandeling door het bos ineens reuze interessant en zien ze wat Floor met de verhalen wil vertellen.

Aan het project is een compleet lespakket verbonden dat op maat wordt verzorgd op scholen, organisaties en andere instanties.
Ga voor meer informatie naar hun website Op de website vind je de geluidsbestanden naar de verhalen, maar deze vind je ook terug op Spotify, Podimo en Google. Op die manier kun je de verhalen onderweg nog eens beluisteren!

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.